Το παγωτό των παιδικών μου χρόνων: Παρφέ παγωτό σοκολάτας, μαμαδίστικο, βελούδινο που λιώνει στο στόμα αφήνοντας στον ουρανίσκο απολαυστική σοκολατένια γεύση.
Το απόλυτο και αξεπέραστο παγωτό.
Το απόλυτο και αξεπέραστο παγωτό.
Υλικά
- 250 γρ φυτική σαντιγί
- 135 ml ζαχαρούχο γάλα
- 125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 3 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 230 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 180 ml γάλα εβαπορέ
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Λιώνω στο μπεν-μαρί την κουβερτούρα και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
- Πάλι με το μίξερ χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
- Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω.
- Συνεχίζω με τους κρόκους, την πραλίνα φουντουκιού και το εβαπορέ.
- Τέλος ενσωματώνω την μαρέγκα απαλά με μια μαρίζ.
- Βάζω σε φόρμα στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.
ΤΙΠ:
- Για να παστεριώσουμε τα αυγά κάνουμε όλη τη διαδικασία πάνω σε μπεν-μαρί. Στο τέλος Βγάζουμε από το μπεν-μαρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Συνεχίζουμε στην ψύξη κανονικά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 426kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 26g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 117mg | Sodium: 146mg | Potassium: 338mg | Fiber: 2g | Sugar: 33g | Vitamin A: 647IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 175mg | Iron: 2mg