Έχω να σας πω μια ιστορία. Η Σάρα που έκανε αυτή τη συνταγή μεγάλωσε στη Γερμανία όμως δεν έφαγε πολλά σνίτσελ όσο ήταν μικρή (το σνίτσελ είναι γερμανική συνταγή). Εγώ αντίθετα στην Κρήτη είχα τη μαμά μου που έφτιαχνε τα τέλεια σνίτσελ για τα παιδιά (που λατρεύουν τα τηγανητά) και δε μου έλειψαν ποτέ. Τα έφτιαχνε και τα έβαζε στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλαμε κάτι γρήγορο το έβγαζε κατ ευθείαν στο τηγάνι. Πανεύκολο και δεν αποτυγχάνει ποτέ!
Τώρα αντί την έτοιμη φρυγανιά χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου παξιμάδι! Είναι τέλειο και με χοντρή υφή Πιμεντον ή πάπρικα για μπαχαρικό. Και φυσικά χτυπώ προσεκτικά το κρέας να μη τρυπήσει αλλά να είναι πολύ πολύ λεπτό 4-5 χιλιοστά.
Απόλαυσε το με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά ή φυσικά με τηγανιτές πατάτες.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 χοιρινό φιλέτο(200 – 250γρ)
- 1 πιάτο με αλεύρι
- 1 κ. γ. πάπρικα
- ½ κ. γ. αλάτι
- ¼ κ. γ. πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 παξιμάδια( ολικής αλέσεως ), θρυμματισμένα
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τυλίγω το φιλέτο με μεμβράνη και το χτυπάω με σφυρί κουζίνας να γίνει περίπου 5 mm.
- Σε ένα πιάτο αναμιγνύω το αλεύρι με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι.
- Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάω ένα αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάζω τα θρυμματισμένα παξιμάδια.
- Βουτάω το σνίντσελ πρώτα στο μείγμα του αλευριού, μετά στο αυτό και τέλος στο παξιμάδι.
- Ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια – δυνατή φωτιά, χαμηλώνω τη φωτιά και τα ψήνω για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
ΤΙΠ:
- Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε, να τα έχουμε πανάρει να βάλουμε νάιλον ανάμεσα τους και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστούμε δεν χρειάζονται απόψυξη τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι.