Sangria hacks! Απόλαυση.Δροσερό, φρουτώδες ποτό με γεύση ροδάκινο από την Ισπανία.


Υλικά
- 2 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 60 ml μέλι
- χυμό ¼ λεμονιού
- ½ μήλο κομμένο σε καρέ κυβάκια
- 3 - 4 κλωνάρια μέντας
- 50 ml μπράντι
- ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
- παγάκια για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζω τις φέτες του ροδάκινου μαζί με 100 ml νερό και 60 ml μέλι. Τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά και να μαλακώσουν τα ροδάκινα.
- Στύβω το χυμό ¼ λεμονιού αφήνω ένα λεπτό ακόμα στη φωτιά και το κατεβάζω.
- Πολτοποιώ τα ροδάκινα( με το χέρι ή στο μούλτι )και στραγγίζω κρατώντας το σιρόπι.
- Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω μισό μήλο σε κυβάκια, 3 – 4 κλωνάρια μέντας, 50 ml μπράντι, ένα ροδάκινο κομμένο σε φέτες, το σιρόπι και ανακατεύω με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας.
- Προσθέτω ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί και τοποθετώ την κανάτα στο ψυγείο( κλείνω από πάνω )για τουλάχιστο δυο ώρες.
- Για να σερβίρω γεμίζω τα ποτήρια μέχρι τη μέση με παγάκια, ρίχνω το ποτό μαζί με κομματάκια φρούτων και γαρνίρω με ένα κλωναράκι μέντας από πάνω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 186kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 10mg | Potassium: 247mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 517IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 35mg | Iron: 1mg