Σαλάτα με καρότο, παντζάρι, μήλο και σάλτσα με ταχίνι

Όσο ο καιρός ζεσταίνει, θέλουμε και πιο δροσερές γεύσεις.
Σαλάτα με καρότο, παντζάρι, μήλο και σάλτσα ταχίνι μας οδηγεί στο καλοκαίρι υγιεινά, χορταστικά και νόστιμα.

Τι περισσότερο θέλεις από μια σαλάτα; Να γίνετε εύκολα, γρήγορα και να σε ικανοποιεί γευστικά, να θέλεις να την τρως συνέχεια.





 

ΑΤΟΜΑ:
6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 παντζάρι, τριμμένο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 χούφτες baby σπανάκι
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγους σπόρους κολοκύθας
  • ½  μήλο, σε φέτες

Για τη σάλτσα:

  • 100 ml ταχίνι
  • 2 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 ΚΣ μέλι
  • 80 ml νερό χλιαρό
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κγ τζίντζερ σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζω και κόβω τα καρότα και το παντζάρι με τον τρίφτη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα καρότα, το παντζάρι, το σπανάκι, τον μαϊντανό και ανακατεύω.
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύω καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.
  4. Ραντίζω τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύω.
  5. Γαρνίρω με το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες και κολοκυθόσπορους.
  6. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


2019-10-06T15:50:12+02:0024 Απριλίου 2018|Εποχικά, Νηστίσιμα - Vegan, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|