Ρολό μελιτζάνας σαν σουφλέ, με τη γλύκα του λαχανικού γεμιστό με τυρί και γαρνιρισμένο με δροσερά ντοματίνια αρωματισμένα με βασιλικό.
Ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να σταθεί και ως συμπληρωματικό πιάτο σε ένα τραπέζι ή μπουφέ.
Η μελιτζάνα είναι ένα νόστιμο λαχανικό που μαζί με το ημίσκληρο τυρί ΔΩΔΩΝΗ Του Τοστ που λιώνει μέσα, αλλά και το τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ δίνουν τη τυρένια γεύση τους που μας τρελαίνει!
*ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Πάρε μέρος στο διαγωνισμό που γίνεται στο Facebook και κέρδισε ένα από τα 5 cooler Bags με προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ!
Ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να σταθεί και ως συμπληρωματικό πιάτο σε ένα τραπέζι ή μπουφέ.
Η μελιτζάνα είναι ένα νόστιμο λαχανικό που μαζί με το ημίσκληρο τυρί ΔΩΔΩΝΗ Του Τοστ που λιώνει μέσα, αλλά και το τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ δίνουν τη τυρένια γεύση τους που μας τρελαίνει!
*ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Πάρε μέρος στο διαγωνισμό που γίνεται στο Facebook και κέρδισε ένα από τα 5 cooler Bags με προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ!
Υλικά
- 1000 γρ μελιτζάνες 4 τμχ
- 4 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 4 ΚΣ γεμάτες τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
- 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
- 8 φέτες ΔΩΔΩΝΗ Του Τοστ
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ΚΣ φρυγανιά τριμμένη
Για το συνοδευτικό:
- 8 ντομάτες pomodoro
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρέσκο βασιλικό
Οδηγίες
- Ψήνω τις μελιτζάνες στο φούρνο 230*C στον αέρα, για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρώ τη φλούδα τους, τις κόβω καρέ και τις αφήνω να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
- Τις μεταφέρω στο μπολ προσθέτω την ψίχα από το ψωμί που έχω μουλιάσει και στραγγίξει.
- Ρίχνω το τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, το αυγό και ανακατεύω καλά το μείγμα.
- Το απλώνω πάνω σε λαδόκολλά σε ορθογώνιο σχήμα και τοποθετώ πάνω του τις φέτες ΔΩΔΩΝΗ Του Τοστ. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγω το ρολό, ανοίγω τη λαδόκολλα και περιστρέφω το ρολό σε τριμμένη φρυγανιά.
- Το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Βγάζω από το ψυγείο, αφαιρώ τη λαδόκολλα και το βάζω πάνω σε μια καθαρή στα ταψί.
- Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο το ρολό και το βάζω στο φούρνο, στους 180*C στον αέρα τα πρώτα 10-15 λεπτά και άλλα 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά.
- Ετοιμάζω τα ντοματίνια, κόβοντας τα στη μέση και ραντίζοντας τα με αλάτι, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.
- Σερβίρω το ρολό στην πιατέλα, γαρνίρω με τα ντοματίνια τριγύρω.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 193kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 10g | Fat: 9g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 552mg | Potassium: 414mg | Fiber: 4g | Sugar: 7g | Vitamin A: 590IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 208mg | Iron: 1mg