ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 

Ριζότο με μανιτάρια

Κρεμμώδες ριζότο με δύο είδη μανιταριών και φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα να το πλαισιώνει.Να τρως και να γλύφεις να δάχτυλα σου.
Και σε λίγο χρόνο σερβίρεις αυτό το υπέροχο φαγητό, αφήνοντας τους άλλους να νομίζουν ότι κόπιασες πολύ.
Ριζότο με μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως γεύμα
Μερίδες: 4 Άτομα
Θερμίδες: 603kcal

Συστατικά

  • 250 γρ λευκά μανιτάρια σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ κινέζικα μανιτάρια shime ji σε κομμάτια
  • 350 γρ ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 80 γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 1/8 κγ λευκό πιπέρι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 60 γρ τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα στο σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνω 20 γρ βουτύρου σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνω το κρεμμύδι, αφήνω για ένα λεπτό και συνεχίζω με τα δύο είδη μανιταριών.
  • Τα αφήνω 5 λεπτά, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας το για 3 λεπτά και σβήνω με το κρασί.
  • Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνω σταδιακά λίγο κάθε φορά από τον ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να ετοιμαστεί το ρύζι.
  • Έπειτα από το ζωμό, αλατίζω το ριζότο.
  • Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ενσωματώνω στο φαγητό.
  • Συνεχίζω με το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
  • Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας με φύλλο μαϊντανού και έξτρα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 603kcal | Carbohydrates: 79g | Protein: 14g | Fat: 24g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 53mg | Sodium: 1184mg | Potassium: 454mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1043IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 194mg | Iron: 4mg
2020-05-03T22:38:44+03:0023 Ιουλίου 2017|Γεύματα, Λαχανικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|