Η εποχή προτρέπει για αυτή την αρωματική τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού τώρα που τα πορτοκάλια μας δίνουν ακόμα τον γλυκό χυμό τους.
Με βουτυρένια βάση και μια διαφορετική εκδοχή κρέμας χωρίς αυγό που καλύπτεται από ένα πέπλο άχνης ζάχαρης.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΑΤΟΜΑ:
12 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
3 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
- 240 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κόρν φλάουερ
- 500 ml (5 τμχ) χυμό πορτοκαλιού (τραγγισμένο)
- 100 ml νερό
- 50 γρ βούτυρο, σε κύβους
Για την βάση:
- 100 γρ ζάχαρη
- 170 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- ¼ κγ αλάτι
- ξύσμα ½ πορτοκαλιού
- 100 γρ κρύο βούτυρο, σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κρέμα ανακατεύω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το κόρν φλάουερ.
- Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύω απαλά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
- Την βγάζω από την εστία, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα. Την αφήνω να κρυώσει τελείως.
- Για την βάζω σε ένα μπολ αναμιγνύω τη ζάχαρη με το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνω το κρύο βούτυρο σε κυβάκια διάσπαρτα και με τα δάχτυλα ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια θρυμματισμένη ζύμη.
- Την απλώνω ομοιόμορφα σε πυρέξ 28 x 18 εκ, που έχω καλύψει με λαδόκολλα (για να μπορέσει έπειτα να βγει εύκολα) πιέζοντας την καλά στη βάση.
- Την βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια την ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 25 περίπου λεπτά.
- Την βγάζω και την αφήνω να κρυώσει.
- Ανακατεύω την κρύα κρέμα για να μαλακώσει ξανά και την απλώνω ομοιόμορφα πάνω στην μπισκοτένια βάση.
- Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και όταν θέλω να σερβίρω γαρνίρω με άχνη ζάχαρη.