Οφτές γεμιστές πατάτες στο φούρνο για την παρέα στο σπίτι να συνοδεύσουμε τα ποτά μας ή σε ένα πάρτι. Λιώνουν στο στόμα, με βουτυράτο άρωμα, μαστιχωτό τυρί και πικάντικο τραγανό μπέικον όλα σε μια μπουκιά!
Για να μην σε κυνηγήσει κι εσένα η Ντορέτα μπες στο www.palcontest.gr δήλωσε τα δικά σου σκεύη Pal και πάρε μέρος στο διαγωνισμό. Δέκα τυχεροί θα κάνουν δική τους την πλήρη σειρά Pal Granite, με πρωτοποριακό λιτό σχεδιασμό, εξαιρετικά υλικά και τεχνολογία αιχμής!
[bsa_pro_ad_space id=4]ΑΤΟΜΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
65 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
75 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
-
3 πατάτες
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
100 γρ τυρί τσένταρ
-
30 γρ γιαούρτι
-
2 ΚΣ γάλα
-
2 ΚΣ βούτυρο
-
λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
3 φέτες μπέικον σε κομματάκια, φρυγανισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Έχω πλύνει, στεγνώσει καλά τις πατάτες, τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
-
Τις βάζω στο 35×30 εκ αντικολλητικό ταψί της PAL και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν στους 220*C.
-
Τις βγάζω από το φούρνο, τις κόβω προσεκτικά στη μέση, αφαιρώ το εσωτερικό τους αφήνοντας περιμετρικά 3 χιλ.
-
Βάζω την ψίχα τους σε ένα μπολ μαζί με 40 γρ τσένταρ, το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο, 2 ΚΣ φρέσκα κρεμμυδάκια, 3 φέτες μπέικον και τα ανακατεύω καλά.
-
Γεμίζω τις πατάτες με το μείγμα, γαρνίρω από πάνω με έξτρα 60 γρ τυρί, 1 φέτα μπέικον και τις ψήνω ξανά στον αέρα στους 200*C αυτή τη φορά για λίγα λεπτά, μόλις λιώσει το τυρί είναι έτοιμες.
-
Τις βγάζω από το φούρνο, τις σερβίρω αμέσως γαρνίροντας από πάνω με φρέσκο κρεμμυδάκι.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!
* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την Pal – Palamidis