ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο

Εύκολη μηλόπιτα της εποχής, χωρίς βούτυρο για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας χωρίς πολλές τύψεις αλλά με την γεύση των γλυκών ψημένων μήλων.


Το σπίτι μυρίζει φθινόπωρο, οι πόρτες κλείνουν σιγά σιγά, το βραδάκι έρχεται νωρίς και η πίτα μας κρατάει συντροφιά.
Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο
Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 10 Μερίδες
Θερμίδες: 169kcal

Συστατικά

  • 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 32 γρ πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κγ γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ μήλο κομμένο σε φέτες
  • ½ κγ κανέλα φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
  • άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας να αφρατέψουν. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι.
  • Ρίχνω σε 2 – 3 δόσεις τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  • Τέλος προσθέτω το μήλο κομμένο σε κυβάκια.
  • Βάζω το μείγμα σε φόρμα 22-24 εκ διαμέτρου (λαδωμένη και αλευρωμένη) γαρνίροντας από πάνω με τις φέτες των μήλων σπειροειδώς τοποθετημένες.
  • Πασπαλίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου, λίγη άχνη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 45 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρω.
  • Σερβίρω αφού πρώτα ραντίσω με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα (προαιρετικά).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 169kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 23mg | Potassium: 96mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 72IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 33mg | Iron: 1mg
2019-11-19T09:45:00+02:0023 Οκτωβρίου 2018|Γλυκά, Κέικ - Τάρτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|