ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Μελιτζανοσαλάτα

Έντονη, σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα μούρλια, εύκολη και εντυπωσιακή.


Για συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με κράκερς ή φρέσκο ψωμάκι.

Τα λόγια είναι περιττά, μόνο η μυρωδιά της αρκεί για να σε δελεάσει να κάνεις την αρχή και τότε… δύσκολα σταματάς!
Μελιτζανοσαλάτα
Μελιτζανοσαλάτα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Χρόνος αναμονής30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 6 Άτομα
Θερμίδες: 121kcal

Συστατικά

  • 2 500 γρ μελιτζάνες φλάσκες
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 μικρές ή 1 μεγάλη σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ ξύδι
  • 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 – 3 ελιές για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Σε ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα τοποθετώ τις μελιτζάνες.
  • Τις ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230*C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις βγάζω από το ταψί και κρατώντας τις με μια μεταλλική λαβίδα πάνω από το γκαζάκι καίω τη φλούδα τους.
  • Τις αφήνω να κρυώσουν αρκετά και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνω την ψίχα τους.
  • Τις βάζω είτε σε πλαστικό σουρωτήρι είτε σε μεταλλικό με μια γάζα και τις αφήνω για 30 λεπτά.
  • Αφού στραγγίξουν τα υγρά τους τις κόβω σε καρέ και τις αναμιγνύω με το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα χοντροκομμένα καρύδια.
  • Ανακατεύω καλά και σερβίρω σε μπολ, γαρνίροντας με ελιές.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 121kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 2g | Fat: 11g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 130mg | Potassium: 228mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 19IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 17mg | Iron: 1mg