ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 

Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξεις το Ιταλικό λικέρ λεμονιού

Σπιτικό λιμοτσέλο με μόνο 3 υλικά, το πανεύκολο λικέρ λεμονιού που συνοδεύοντας το με τριμμένο πάγο το καλοκαίρι γίνεται και απολαυστική γρανίτα.
Όσο πιο αρωματικά τα λεμονιά τόσο καλύτερο το λικέρ, αξίζει τον κόπο να βρούμε σπιτικά λεμόνια για να το φτιάξουμε.
Αποθηκεύεται για καιρό, γι αυτό μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα να έχουμε και το χειμώνα.
Ιδανικό για επιδόρπιο σε δείπνο, παίρνει όλες τις γεύσεις αφήνοντας τον ουρανίσκο δροσερό με τη γλυκιά γεύση του λεμονιού.
Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξεις το Ιταλικό λικέρ λεμονιού
Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξεις το Ιταλικό λικέρ λεμονιού
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπ.
Χρόνος αναμονής7 d
Συνολικός Χρόνος15 Λεπ.
Πιάτο: Ρόφημα
Μερίδες: 24 Μερίδες
Θερμίδες: 65kcal

Συστατικά

  • 3 λεμονιών τη φλούδα ακέρωτα
  • 250 ml αλκοόλ βότκα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό

Οδηγίες

  • Πλένω καλά τα λεμόνια και αφαιρώ τη φλούδα τους (όχι τη λευκή σάρκα που πικρίζει).
  • Βάζω τις φλούδες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ. Το φυλάσσω στο ντουλάπι για 1 εβδομάδα με 10 μέρες ανακινώντας το 1 – 2 φορές κάθε μέρα.
  • Όταν περάσει αυτό το διάστημα, φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω το κατσαρολάκι από την εστία και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Στραγγίζω (με ένα σουρωτήρι) το μείγμα του αλκοόλ από το βάζο στο σιρόπι και αποθηκεύω το λιμοντσέλο σε γυάλινο μπουκάλι (σε ντουλάπι σκοτεινό).
  • Το λικέρ είναι έτοιμο, όσο περνάνε οι μέρες τόσο καλύτερο γίνεται.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 65kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 1mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 1mg
2020-04-27T22:40:10+03:0019 Ιουλίου 2018|Ροφήματα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|