LEFTOVERS ΑΠΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ-CHEESE TWIST ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ & ΠΙΡΟΣΚΙ

 

Leftovers από σφολιάτα-cheese twist με μπέικον & πιροσκί

Γρήγορα, εύκολα σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε από φύλλα σφολιάτας που μας έχουν περισσέψει (ή ολόκληρα) και να συνοδεύσουμε την μπύρα ή το ποτό μας.

Τα cheese twist η στριφογυριστή σφολιάτα με τυριά που την κάνουμε πιο πικάντικη εμπλουτίζοντας την με καπνιστή πάπρικα, πιπέρι cayenne ή μπέικον όπως επέλεξα εδώ.


Και τα πιο γνωστά πιροσκί με μόλις δύο υλικά, το φύλλο και λουκάνικα (ανάλογα τα γούστα μας).


Όταν φτάνουν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι, όταν παίζουμε επιτραπέζια ή ακόμα και χουχουλάζοντας βλέποντας την αγαπημένη μας ταινία, τα σνακ αυτά μας κρατάνε συντροφιά.
Leftovers από σφολιάτα-cheese twist με μπέικον & πιροσκί
Leftovers από σφολιάτα-cheese twist με μπέικον & πιροσκί
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Σνακ
Μερίδες: 16 Κομμάτια (κάθε φύλλο 30×40εκ)
Θερμίδες: 94kcal

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 50 γρ φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 λωρίδες μπέικον κομμένες στη μέση
  • λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 8 μέτρια λουκάνικα

Οδηγίες

  • Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Για να φτιάξω τα cheese twist με μπέικον αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και αφού έχω αναμίξει τα τυριά ραντίζω τη μισή επιφάνεια με αυτά από πάνω.
  • Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο και με ένα πλάστη πιέζω να κολλήσει καλά το τυρί και να ανοίξει ελαφρά το φύλλο.
  • Αλείφω με ελαφρά χτυπημένο αυγό και μεταφέρω το φύλλο στη λαδόκολλα βάζοντας την επιφάνεια με το αυγό από κάτω.
  • Κόβω σε κάθετες μακρόστενες λωρίδες.
  • Τοποθετώ από μισή λωρίδα μπέικον (κομμένες κατά μήκος) στην κάθε μια.
  • Στριφογυρίζω την κάθε λωρίδα σφολιάτας μαζί με το μπέικον.
  • Για τα πιροσκί κόβω το φύλλο μου πάλι σε λωρίδες.
  • Κάθε μια την τυλίγω γύρω από ένα λουκάνικο και τα βάζω σε λαδόκολλα.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
  • Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 94kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 211mg | Potassium: 18mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 59IU | Calcium: 39mg | Iron: 1mg