ΑΡΓΟΨΗΜΕΝΟ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

 

Αργοψημένο αρνάκι στη λαδόκολλα

Οικογενειακό φαγητό πραγματικά λουκούμι, να λιώνει στο στόμα το αρνάκι και η πατάτα λεμονάτη και ζουμερή.


Πολύ απλό στην παρασκευή του, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή στο ψήσιμο, ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά.


Ιδανικό επίσης για τραπέζι αφού η προετοιμασία του είναι υπόθεση λίγων λεπτών.
Αργοψημένο αρνάκι στη λαδόκολλα
Αργοψημένο αρνάκι στη λαδόκολλα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος2 Ωρ. 30 Λεπ.
3 Ωρ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 6 Άτομα
Θερμίδες: 484kcal

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι σπασμένο σε 2 σημεία
  • 3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 100 ml 2 – 3 λεμόνια χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες
  • 100 γρ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Πλένω και αφαιρώ να μεγάλα λίπη από το αρνί.
  • Με ένα μαχαίρι ανοίγω τρύπες και βάζω τα χοντροκομμένα κομμάτια σκόρδου σε διάφορα σημεία. Το ραντίζω από τη μια πλευρά με 1 ΚΣ ελαιόλαδο και πασπαλίζω με 1 ΚΣ αλάτι, ½ κγ πιπέρι και 2 – 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.
  • Επαναλαμβάνω κι από την άλλη πλευρά του αρνιού.
  • Απλώνω σταυρωτά τα δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας (μήκους 1,20 – 1,5 μέτρο η κάθε μια) και βάζω τις τεμαχισμένες πατάτες μέσα. Τις ραντίζω με 1 – 2 ΚΣ ελαιόλαδο, 1 ΚΣ αλάτι, 1 κγ πιπέρι, 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι και το μισό (50 mχυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά να λαδωθούν όλες οι πατάτες.
  • Βάζω το αρνί πάνω στις πατάτες και ρίχνω το υπόλοιπο (50 mχυμό λεμονιού.
  • Τέλος πασπαλίζω τα κομμάτια της κεφαλογραβιέρας  διάσπαρτα από πάνω.
  • Τυλίγω καλά το φαγητό μέσα στις λαδόκολλες, σαν πακέτο, να μην μπορούν να βγουν τα υγρά του έξω όσο θα ψήνεται. Δένω και σταθεροποιώ τις λαδόκολλες με βαμβακερό σπάγκο.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 200*C, μειώνω τη θερμοκρασία στους 150*C και το ψήνω για 2 ώρες και 15 λεπτά.
  • Αφού περάσει αυτή η ώρα βγάζω το ταψί από το φούρνο, ανοίγω τις λαδόκολλες, ανεβάζω την θερμοκρασία στους 180*C στον αέρα, για να πάρει χρώμα και ψήνω για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Σερβίρω ζεστό συνοδεύοντας το με πράσινη σαλάτα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 484kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 56g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 146mg | Sodium: 422mg | Potassium: 1672mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Vitamin A: 130IU | Vitamin C: 35.1mg | Calcium: 285mg | Iron: 12.1mg

 

2019-10-22T14:51:13+02:002 Νοεμβρίου 2016|Delicious, Γεύματα, Κρέας, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|