ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

 

Κοτοσαλάτα για το τραπέζι

Ανάλαφρη, δροσερή, γεμάτη γεύση η ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ συμπληρώνει ιδανικά ένα τραπέζι και κλέβει τις εντυπώσεις!

Φυσικά μπορεί να γίνει και γέμιση σε τοστ ή ντιπ παρέα με κράκερς και ψωμάκια για το ποτό μας.
Χρησιμοποίησα στήθος από ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ κοτόπουλο ταϊσμένο με 65% καλαμπόκι και φυτικές ίνες, από τα Lidl. Αυτό το κοτόπουλο έχει χρυσαφένιο χρώμα στο δέρμα, με μεστή και γλυκιά γεύση είναι το ιδανικότερο για αυτή τη σαλάτα.
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: ΣΑΛΑΤΕΣ
Μερίδες: 10 Άτομα
Θερμίδες: 325kcal

Συστατικά

  • 600 γρ στήθος από ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ Κοτόπουλο ταϊσμένο με καλαμπόκι από τα Lidl
  • 150 γρ μαγιονέζα Kania light 3% από τα Lidl
  • 200 γρ κρέμα τυρί
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι Freshona, από τα Lidl 140 γρ
  • 1/2 κούπα πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες

Οδηγίες

  • Κόβω το κοτόπουλο ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ σε 4 κομμάτια και το βάζω σε μια κατσαρόλα, γεμίζω με νερό να το καλύπτει.
  • Το αφήνω σε δυνατή ένταση μέχρι να αρχίσει το νερό να βράζει, τότε μειώνω την ένταση σε μέτρια, το ξαφρίζω με ένα κουτάλι (αφαιρώ τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια) για 3 λεπτά και το αφήνω με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 25 -30 λεπτά 9ανάλογα το μέγεθος των κομματιών).
  • Τότε το βγάζω από την κατσαρόλα, το στραγγίζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Αφαιρώ το δέρμα του και τα κόκκαλα και κόβω το ψαχνό του σε μικρά κομμάτια (καρέ).
  • Το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω την κρέμα τυρί , τη μαγιονέζα Kania light 3% (μπορώ να χρησιμοποιήσω και την κανονική), τρίβω ένα καρότο, 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι Freshona αφού πρώτα το στραγγίξω, τις πράσινες ελιές, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύω όλα πολύ καλά.
  • Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω την κοτοσαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να ενωθούν τα υλικά.
  • Βγάζω από το ψυγείο, την σερβίρω σε μια σαλατιέρα ή μπολ, ισιώνω με τη ράχη του κουταλιού την επιφάνεια της και γαρνίρω με λίγο έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τη Lidl hellas

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 325kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 13g | Fat: 28g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 73mg | Sodium: 428mg | Potassium: 195mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1510IU | Vitamin C: 3.1mg | Calcium: 34mg | Iron: 0.8mg
    2019-10-18T12:59:29+02:0012 Σεπτεμβρίου 2019|Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστούγεννα|

    Leave A Comment