ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Κοτοσαλάτα για το τραπέζι

Ανάλαφρη, δροσερή, γεμάτη γεύση η ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ συμπληρώνει ιδανικά ένα τραπέζι και κλέβει τις εντυπώσεις!

Φυσικά μπορεί να γίνει και γέμιση σε τοστ ή ντιπ παρέα με κράκερς και ψωμάκια για το ποτό μας.
Χρησιμοποίησα στήθος από ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ κοτόπουλο ταϊσμένο με 65% καλαμπόκι και φυτικές ίνες, από τα Lidl. Αυτό το κοτόπουλο έχει χρυσαφένιο χρώμα στο δέρμα, με μεστή και γλυκιά γεύση είναι το ιδανικότερο για αυτή τη σαλάτα.
κοτοσαλάτα
κοτοσαλάτα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: ΣΑΛΑΤΕΣ
Μερίδες: 10 Άτομα
Θερμίδες: 325kcal

Συστατικά

  • 600 γρ στήθος από ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ Κοτόπουλο ταϊσμένο με καλαμπόκι από τα Lidl
  • 150 γρ μαγιονέζα Kania light 3% από τα Lidl
  • 200 γρ κρέμα τυρί
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι Freshona, από τα Lidl 140 γρ
  • 1/2 κούπα πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες

Οδηγίες

  • Κόβω το κοτόπουλο ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ σε 4 κομμάτια και το βάζω σε μια κατσαρόλα, γεμίζω με νερό να το καλύπτει.
  • Το αφήνω σε δυνατή ένταση μέχρι να αρχίσει το νερό να βράζει, τότε μειώνω την ένταση σε μέτρια, το ξαφρίζω με ένα κουτάλι (αφαιρώ τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια) για 3 λεπτά και το αφήνω με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 25 -30 λεπτά 9ανάλογα το μέγεθος των κομματιών).
  • Τότε το βγάζω από την κατσαρόλα, το στραγγίζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Αφαιρώ το δέρμα του και τα κόκκαλα και κόβω το ψαχνό του σε μικρά κομμάτια (καρέ).
  • Το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω την κρέμα τυρί , τη μαγιονέζα Kania light 3% (μπορώ να χρησιμοποιήσω και την κανονική), τρίβω ένα καρότο, 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι Freshona αφού πρώτα το στραγγίξω, τις πράσινες ελιές, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύω όλα πολύ καλά.
  • Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω την κοτοσαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να ενωθούν τα υλικά.
  • Βγάζω από το ψυγείο, την σερβίρω σε μια σαλατιέρα ή μπολ, ισιώνω με τη ράχη του κουταλιού την επιφάνεια της και γαρνίρω με λίγο έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τη Lidl hellas

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 325kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 13g | Fat: 28g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 73mg | Sodium: 428mg | Potassium: 195mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1510IU | Vitamin C: 3.1mg | Calcium: 34mg | Iron: 0.8mg
    2019-12-07T22:15:16+02:0012 Σεπτεμβρίου 2019|Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστούγεννα|