Σε πολλά γλυκά χρειάζομαι αποφλοιωμένα φουντούκια κι αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να τους αφαιρέσω τη φλούδα.
Την ίδια μέθοδο μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αποφλοιώσω κι άλλους ξηρούς καρπούς.


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
1 ΛΕΠΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
21 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετώ να φουντούκια στο ταψί και τα απλώνω.
- Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βγάζω από το φούρνο και τα σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας για 5 λεπτά.
- Παίρνω χούφτες και τις τρίβω στα χέρια μου μέχρι να βγουν οι φλούδες τους. Αν σε κάποια έχουν μείνει επαναλαμβάνω πάλι.
- Συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα.