Είναι η εποχή του ροδιού ενός φρούτου, γλυκού, νόστιμου με πλούσιο ζουμί και εντυπωσιακό χρώμα. Το ρόδι εκτός από σκέτο ως φρούτο το χρησιμοποιούμε πολύ επίσης σε φαγητά αλλά και σε σαλάτες που τις στολίζει με το γιορτινό, έντονο χρώμα του.

Μια από τις δυσκολίες του όμως είναι το καθάρισμα του και πολλοί το αποφεύγουν λόγο αυτού. Υπάρχει τρόπος όμως που μπορούμε να βγάλουμε τα σπόρια του εύκολα χωρίς να μας λερώσουν και να φύγει το πολύτιμο ζουμί τους.

Προσοχή το ρόδι είναι από τα φρούτα που το χρώμα το στύβει.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ρόδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μπορώ να φορέσω γάντια γιατί ο χυμός του ροδιού στύβει τα χέρια.
  2. Κόβω το λουλούδι του ροδιού και το χαράζω κάθετα περιμετρικά.
  3. Χαράζω γύρω από το λουλούδι που έκοψα επίσης για να μπορέσουν να ανοίξουν οι περιμετρικές χαραματιές.
  4. Πάνω από ένα μεγάλο μπολ ανοίγω με τα χέρια μου τις χαραματιές σαν φύλλα και το γυρίζω ανάποδα. Το χτυπάω δυνατά με μια βαριά λαβή σε διάφορα σημεία και τα σπόρια ξεχωρίζουν και πέφτουν. Συνεχίζω μέχρι να πέσουν όλα.
  5. Αν μείνουν λίγα κολλημένα μέχρι το τέλος πάνω στη φλούδα τα ρίχνω με τη βοήθεια ενός κουταλιού κι αυτά.