ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΑΡΕΓΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ-VEGAN ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ

Πώς να φτιάξεις μαρέγκα νηστίσιμη- vegan από ρεβύθια

Κι όμως μπορούμε να φτιάξουμε νηστίσιμη – Veggan μαρέγκα και να χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας παν-εύκολα με ρεβύθια.

Πραγματικά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την αυθεντική ούτε σε πυκνότητα και όγκο ούτε σε γυαλάδα.


Ο δρόμος άνοιξε και μπορούμε ακόμα και στη νηστεία να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά που απαιτούν μαρέγκα!
Πώς να φτιάξεις μαρέγκα νηστίσιμη- vegan από ρεβύθια
Πώς να φτιάξεις μαρέγκα νηστίσιμη- vegan από ρεβύθια
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος10 Λεπ.
Πιάτο: Πως φτιάχνω
Θερμίδες: 366kcal

Υλικά

  • 100 γρ ρεβύθια
  • ¼ κγ μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ λεμονιού χυμό
  • ½ βανιλίνη προαιρετικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζω τα ρεβύθια, τα σκεπάζω με νερό να τα καλύπτει 2 εκ καιμέσα διαλύω ¼ κγ σόδα. Τα αφήνω όλη τη νύχτα ή για 8 ώρες.
  • Στραγγίζω τα ρεβύθια από το νερό και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει 3 εκ να βράσουν για τουλάχιστον 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσουν).
  • Στραγγίζω τα ρεβύθια, κρατάω το ζουμί στο οποίο έβρασαν και το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζω το ζουμί σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω 1 πρέζα αλάτι και ¼ χυμό από λεμόνι και χτυπάω με το μίξερ. Χρειάζεται από 3 – 10 λεπτά για να αφρίσει και στη συνέχεια να σφίξει σε πυκνή μαρέγκα.
  • Όταν γίνει μαρέγκα μπορώ να το αρωματίζω με ½ βανιλίνη για άρωμα βανίλιας και να το χρησιμοποιήσω σε ότι συνταγή απαιτεί μαρέγκα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 366kcal | Carbohydrates: 61g | Protein: 19g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 377mg | Potassium: 875mg | Fiber: 17g | Sugar: 11g | Vitamin A: 67IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 105mg | Iron: 6mg