Νοστιμότατη καραμέλα με μια αλμυρή πινελιά μόνο με 4 υλικά. Μπορεί να συνοδεύσει το παγωτό, το κέικ, σε γέμιση cupcakes, ακόμα και σε τούρτα. Οι επιλογές άπειρες και ο πειρασμός μεγάλος να μην αγγίξεις έστω λίγο απ' το βάζο να δοκιμάσεις. Εύκολη και γρήγορη αποθηκεύεται σε βαζάκι κι όταν την χρειαστείς είναι έτοιμη.
Υλικά
- 100 ml νερό
- 225 γρ. ζάχαρη 1 κούπα
- 250 ml 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γ. αλάτι
Οδηγίες
- Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό και την ζάχαρη, ανακατεύω να υγρανθεί όλη και βάζω σε μέτρια – δυνατή φωτιά για . Αφήνω τη ζάχαρη να διαλυθεί, δεν ανακατεύω καθόλου, αφήνω να πάρει ένα καστανό χρώμα και να μυρίσει καραμέλα.
- Είναι έτοιμη, κατεβάζω από τη φωτιά και ανακατεύοντας διαρκώς ρίχνω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Προσοχή γιατί τότε θ’ αρχίσει να αφρίζει και να πετάγεται.
- Συνεχίζω προσθέτοντας την βανίλια και τέλος το αλάτι. Ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει.
- Μεταφέρω στο βάζακι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 1745kcal | Carbohydrates: 232g | Protein: 5g | Fat: 93g | Saturated Fat: 58g | Cholesterol: 343mg | Sodium: 2428mg | Potassium: 188mg | Sugar: 225g | Vitamin A: 3675IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 163mg