Μανιτάρια Portobello γεμιστά με σάλτσα και τυριά, το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό στον μπουφέ ή το γεύμα μας.Τα Ιταλικά μεγάλα μανιτάρια, αρωματισμένα με μεσογειακά μυρωδικά και πλούσια σάλτσα ντομάτας με τυριά να το πλαισιώνουν.
Υλικά
- 4 μανιτάρια Portobello
- ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
- ¼ πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ΚΣ φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί ή φέτα θρυμματισμένα
- 70 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Οδηγίες
- Σκουπίζω τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας, τα γυρίζω ανάποδα και κόβω τα κοτσάνια τους (αν θέλω μπορώ να βγάλω και την ψίχα τους για να χωρέσουν περισσότερη γέμιση).
- Τα αλείφω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι, τα γυρίζω μπρούμιτα πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί και τα ψήνω στον φούρνο στους 180*C για 20 λεπτά (τσεκάρω να μην λιώσουν, ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των μανιταριών).
- Ψιλοκόβω τα κοτσάνια.
- Σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι ζεσταίνω 1 κγ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
- Προσθέτω το σκόρδο, την πιπεριά, τα κοτσάνια και όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνω τις ντομάτες, ¼ κγ αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Κατεβάζω από τη φωτιά προσθέτω το μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύω καλά.
- Βγάζω από το φούρνο τα μανιτάρια και τα αφήνω σε χαρτί κουζίνας.
- Έπειτα τα τοποθετώ στο ταψί ανάποδα και τα γεμίζω με την τυρένια σάλτσα ντομάτας.
- Προσθέτω όσο πιο πολύ τριμμένο κεφαλοτύρι μπορώ από πάνω και ψήνω στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά στους 200*C.
- Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με έξτρα τριμμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 173kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 34mg | Sodium: 573mg | Potassium: 516mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 862IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 342mg | Iron: 1mg