ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΣΟΥΠΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Φασολάδα σούπα στη χύτρα

Φασολάδα που τρέφει την Ελλάδα! Το εθνικό μας φαγητό, τόσο απλό μα τόσο ιδιαίτερο, νόστιμο και υγιεινό που το χειμώνα πρέπει να έχουμε συχνά στο τραπέζι μας.

Οικονομικό, μας κρατάει χορτάτους για ώρα φροντίζοντας παράλληλα και την διατροφή μας περιέχοντας λαχανικά και ελαιόλαδο.

Το φαγητό που όλοι μπορούμε να φτιάχνουμε για να απολαμβάνουμε στο καθημερινό μας τραπέζι.
Φασολάδα σούπα στη χύτρα
Φασολάδα σούπα στη χύτρα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος55 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Μερίδες
Θερμίδες: 178kcal

Συστατικά

  • 500 γρ λευκά φασόλια
  • 4 400 γρ τριμμένες ντομάτες
  • 1 ΚΣ πελτέ
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι σέλινο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά

Οδηγίες

  • Από το προηγούμενο βράδυ, ξεπλένω 2-3 φορές τα φασόλια να φύγουν οι σκόνες που τυχών έχουν.
  • Τα βάζω σε μια μεγάλη λεκάνη και τα σκεπάζω με νερό να τα καλύπτει 3 εκ.
  • Την επόμενη μέρα, στραγγίζω το νερό και τα ρίχνω στη χύτρα μαζί με νέο νερό που τα σκεπάζει 2-3 εκ.
  • Βάζω τη χύτρα σε δυνατή ένταση στη φωτιά και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάλουν στην επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτω τις ντομάτες μέσα στις οποίες έχω διαλύσει τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι (αν δεν τρώνε παιδιά και μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις μπορούμε να βάλουμε και μια καυτερή πιπεριά, την οποία θα αφαιρέσουμε στο τέλος).
  • Σφραγίζουμε τη χύτρα και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σφυρίζει.
  • Τότε μειώνω την ένταση σε χαμηλή (από το 1-9 στο 4) και αφήνω να βράσουν για 25 λεπτά περίπου (εξαρτάται από την ποικιλία των φασολιών ο χρόνος βρασμού).
  • Ξεσκεπάζω τη χύτρα, δοκιμάζω αν χρειάζεται να προσθέσω αλάτι και αν είναι μαλακά τα όσπρια (διαφορετικά ξανακλείνω τη χύτρα για άλλα 5- 10 λεπτά ανάλογα) βάζω την ένταση σε μέτρια, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά αφήνοντας να βράσουν για άλλα 10 λεπτά και να χυλώσουν.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο και σερβίρω αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 178kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 234mg | Potassium: 439mg | Fiber: 8g | Sugar: 3g | Vitamin A: 3890IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 69mg | Iron: 2mg
2019-11-27T11:31:04+02:0017 Ιανουαρίου 2019|Γεύματα, Εποχικά, Όσπρια, Παραδοσιακά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|