Με τα τελευταία βλήτα του καλοκαιριού φτιάχνω ένα λεμονάτο ορεκτικό. Τα πιο απλά υλικά δημιουργούν καθαρές και γνήσιες γεύσεις που πάντα κερδίζουν τον ουρανίσκο.

[bsa_pro_ad_space id=4]

ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 1 ΑΤΟΜΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ντάκος – παξιμάδι
  • 60 γρ. χόρτα βλήτα
  • 50 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 1 κολοκυθάκι (προαιρετικό )
  • 1 μέτρια πατάτα (προαιρετική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα χόρτα κόβοντας τα πολύ χοντρά κοτσάνια και τα μαραμένα φύλλα τους.
  2. Βάζουμε τα χόρτα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό, τα ανακινούμε να πάει παντού το νερό και τα στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές το ξέπλυμα.
  3. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα χόρτα πιέζοντας με μια κουτάλα (τρυπητή κατά προτίμηση ) να  βυθιστούν όλα μέσα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και τ’ αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. (Αν θέλουμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτα και κολοκύθι, βάζουμε πρώτα στην κατσαρόλα την πατάτα μετά από 15 λεπτά το κολοκύθι και έπειτα από άλλα 15 λεπτά τα χόρτα).
  4. Χωρίς καπάκι στην κατσαρόλα τα βράζουμε ενώ με την κουτάλα τα βυθίζουμε διαρκώς μέσα στο νερό. Μόλις τσιμπήσουμε με το πιρούνι ένα χοντρό κοτσάνι τους και έχει μαλακώσει είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε χοντρό αλάτι, λάδι και το λεμόνι ανακατεύοντας τα καλά.
  6. Τοποθετούμε στο πιάτο το παξιμάδι, προσθέτουμε από πάνω τα χόρτα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο.
  7. Προσθέτουμε ένα κομμάτι φέτας από πάνω.