Είναι η εποχή που ζητάει ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκό το απόγευμα στη βεράντα ή το βραδάκι μετά το δείπνο. Αυτή η κρέμα αμυγδάλου είναι εύκολη αλλά πλούσια σε γεύση και αρώματα. Δεν μας επιβαρύνει με περίσσειες θερμίδες για γλυκό και αποτελεί μια καλή λύση για τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε αυτή την περίοδο.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 – 8 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 – 40 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 – 50 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 70 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα 2 λεμονιών
- 4 αυγά
- 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 250 ml γάλα
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. πάστα λεμόνι (προαιρετικό)
- λίγο φιλέ αμυγδάλου, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύω τη ζάχαρη με το ξύσμα των λεμονιών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα αυγά και τα χτυπάω να αφρατέψουν. Προσθέτω το μίγμα ζάχαρης – ξύσματος λεμονιού, το γάλα και το γιαούρτι ανακατεύοντας. Συνεχίζω κοσκινίζοντας μέσα την πούδρα αμυγδάλου, ρίχνοντας το χυμό και την πάστα λεμονιού.
- Με μια κουτάλα της σούπας γεμίζω μεταλλικά ή πυρίμαχα φορμάκια και τα τοποθετώ μέσα στο ταψί. Το γεμίζω με νερό μέχρι τη μέση και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου για 30 – 40 λεπτά αναλόγως πόσο μεγάλα είναι τα φορμάκια.
- Όταν ψηθούν (κουνάω και έχουν πήξει) τα βγάζω από φούρνο και από το ταψί αφήνοντας τα να κρυώσουν τελείως πάνω σε μια σχάρα.
- Τα γαρνίρω από πάνω με φιλέ αμυγδάλου και σερβίρω.
- Αποθηκεύονται στο ψυγείο.