ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

 

Υγιεινά σοκολατένια μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για μικρούς και μεγάλους με κανέλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε διάφορα σχεδία αλλά και με λίγη ζάχαρη για να μπορούμε να απολαύσουμε λίγα παραπάνω.


Με αλεύρι ολικής άλεσης, μέλι και ελαιόλαδο αποτελούν μια υγιεινή εναλλακτική για τις γιορτινές μέρες και μια όμορφη ενασχόληση η παρασκευή τους για τα παιδιά.
Υγιεινά σοκολατένια μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα
Υγιεινά σοκολατένια μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 35 Τεμάχια
Θερμίδες: 72kcal

Συστατικά

  • 150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ κακάο σκόνη
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • 1 κγ τζίντζερ σκόνη
  • 4 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 75 ml μέλι
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και την καστανή ζάχαρη.
  • Προσθέτω τα υγρά υλικά το ελαιόλαδο, το μέλι, το αυγό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • Ζυμώνω μια σφιχτή ζύμη.
  • Την απλώνω πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζω με αλεύρι την επιφάνεια της και με τον πλάστη την ανοίγω σε πάχος 3 – 4 μμ.
  • Με κουπ-πατ κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Όση ζύμη περισσέψει την ξανανοίγω και κόβω μπισκότα.
  • Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 10 – 12 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους).
  • Τα βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 72kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 1g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 3mg | Potassium: 27mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 5IU | Calcium: 9mg | Iron: 0.5mg