Γιόρτασε την αποκριά με πικάντικο μπεκρή μεζέ να συνοδεύει το ποτό και το τραπέζι σου.
Ο μπεκρής μεζές ή τηγανιά αποτελεί ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο με μεθυσμένο χοιρινό κοκκινιστό στο τηγάνι παρέα με πιπεριές.
Δύσκολα του αντιστέκεσαι και απαιτεί καλό κρασί και φρέσκο ψωμί για να τον απολαύσεις.
Ο μπεκρής μεζές ή τηγανιά αποτελεί ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο με μεθυσμένο χοιρινό κοκκινιστό στο τηγάνι παρέα με πιπεριές.
Δύσκολα του αντιστέκεσαι και απαιτεί καλό κρασί και φρέσκο ψωμί για να τον απολαύσεις.
Υλικά
- 500 γρ χοιρινό κρέας λαιμός σε κύβους
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 60 ml λευκό κρασί
- 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
- 250 γρ ντοματίνια σε κυβάκια
- 1 ΚΣ μουστάρδα
- ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- ¼ κγ κύμινο
- ¼ κγ μπαχάρι
Οδηγίες
- Σε μέτρια-δυνατή φωτιά στο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο.
- Σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να αλλάξουν χρώμα (γίνονται πιο ανοιχτό) για 2-3 λεπτά περίπου.
- Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά αφήνω για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί.
- Συνεχίζω με τον πελτέ, τα ντοματίνια, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μπαχάρι.
- Μειώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνω να βράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρω αμέσως παρέα με κρασί και ψωμί.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 502kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 22g | Fat: 42g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 414mg | Potassium: 563mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 326IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 31mg | Iron: 2mg