ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕΣ

Μπεκρή μεζές

Γιόρτασε την αποκριά με πικάντικο μπεκρή μεζέ να συνοδεύει το ποτό και το τραπέζι σου.

Ο μπεκρής μεζές ή τηγανιά αποτελεί ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο με μεθυσμένο χοιρινό κοκκινιστό στο τηγάνι παρέα με πιπεριές.

Δύσκολα του αντιστέκεσαι και απαιτεί καλό κρασί και φρέσκο ψωμί για να τον απολαύσεις.

Μπεκρή μεζές
Μπεκρή μεζές
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος βρασμού30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο, Συνοδευτικό
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 502kcal

Υλικά

  • 500   γρ χοιρινό κρέας λαιμός σε κύβους
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ ντοματίνια σε κυβάκια
  • 1 ΚΣ μουστάρδα
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ¼ κγ κύμινο
  • ¼ κγ μπαχάρι

Οδηγίες

  • Σε μέτρια-δυνατή φωτιά στο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να αλλάξουν χρώμα (γίνονται πιο ανοιχτό) για 2-3 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά αφήνω για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί.
  • Συνεχίζω με τον πελτέ, τα ντοματίνια, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μπαχάρι.
  • Μειώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνω να βράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρω αμέσως παρέα με κρασί και ψωμί.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 502kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 22g | Fat: 42g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 414mg | Potassium: 563mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 326IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 31mg | Iron: 2mg