Δεν υπάρχει πιο δροσερή και ελαφριά σαλάτα από την αμυγδαλοσαλάτα.
Το τέλειο συνοδευτικό στο πασχαλινό μας τραπέζι παρέα με το λιπαρό αρνί και τις πατάτες.
Βελούδινο στην γεύση του με το τραγανό αμύγδαλο που εκπλήσσει και το μυρωδάτο άνηθο για  άρωμα και χρώμα στη σαλάτα.
Αμυγδαλοσαλάτα το δροσερό ντιπ για το πασχαλινό τραπέζι
αμυγδαλοσαλάτα
5 from 2 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
15 Λεπ.
Πιάτο Σαλάτα
Μερίδες 4 Άτομα
Θερμίδες 226

Υλικά

  • 55 γρ. αμύγδαλα 1/3 κούπας , ασπρισμένα
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι όχι light
  • 3 – 4 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια

Οδηγίες
 

  • Ασπρίζω τα αμύγδαλα (αν δεν είναι ασπρισμένα), τα βάζω σε ένα μπολ με βραστο νερό και τα αφήνω λίγη ώρα να μαλακώσουν. Αφαιρώ τη φλούδα τους και τα κόβω πρώτα στη μέση και έπειτα στα τέσσερα.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνω το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα αμύγδαλα.
  • Ψιλοκόβω το άνηθο και το βάζω κι αυτό στο μπολ, αναμιγνύοντας πάλι καλά.
  • Σκεπάζω το μπολ (με καπάκι ή μεμβράνη) και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, να κρυώσει καλά και να σφίξει.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 226kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 16g | Fat: 16g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 147mg | Potassium: 267mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Calcium: 170mg | Iron: 1mg