ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΑΛΑΤΑ – ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

 

Αμυγδαλοσαλάτα το δροσερό ντιπ για το πασχαλινό τραπέζι

Δεν υπάρχει πιο δροσερή και ελαφριά σαλάτα από την αμυγδαλοσαλάτα.
Το τέλειο συνοδευτικό στο πασχαλινό μας τραπέζι παρέα με το λιπαρό αρνί και τις πατάτες.
Βελούδινο στην γεύση του με το τραγανό αμύγδαλο που εκπλήσσει και το μυρωδάτο άνηθο για  άρωμα και χρώμα στη σαλάτα.
Αμυγδαλοσαλάτα το δροσερό ντιπ για το πασχαλινό τραπέζι
αμυγδαλοσαλάτα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος15 Λεπ.
Πιάτο: Σαλάτα
Μερίδες: 4 Άτομα
Θερμίδες: 226kcal

Υλικά

  • 55 γρ. αμύγδαλα 1/3 κούπας , ασπρισμένα
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι όχι light
  • 3 – 4 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια

Οδηγίες

  • Ασπρίζω τα αμύγδαλα (αν δεν είναι ασπρισμένα), τα βάζω σε ένα μπολ με βραστο νερό και τα αφήνω λίγη ώρα να μαλακώσουν. Αφαιρώ τη φλούδα τους και τα κόβω πρώτα στη μέση και έπειτα στα τέσσερα.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνω το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα αμύγδαλα.
  • Ψιλοκόβω το άνηθο και το βάζω κι αυτό στο μπολ, αναμιγνύοντας πάλι καλά.
  • Σκεπάζω το μπολ (με καπάκι ή μεμβράνη) και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, να κρυώσει καλά και να σφίξει.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 226kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 16g | Fat: 16g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 147mg | Potassium: 267mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Calcium: 170mg | Iron: 1mg
2020-04-10T11:33:49+03:002 Απριλίου 2015|Εποχικά, Πάρτυ, Πάσχα, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|