Αυτή την εποχή αρχίζουμε πάλι να μπαίνουμε σε πρόγραμμα και η αρχή είναι πάντα δύσκολη.
Το πρωινό είναι ένα από τα γεύματα που δεν πρέπει να παραλείπουμε αλλά τι γίνεται όταν αργούμε να ξυπνήσουμε; Καταφεύγουμε να πάρουμε κάτι έτοιμο συνήθως με πολύ ζάχαρη και το οποίο δεν μας κρατάει μέχρι το μεσημέρι ή το δεκατιανό.

Τα πρωινά με τη βρώμη και πολλά άλλα υλικά με ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, μπορούμε τα ετοιμάσουμε το προηγούμενο βράδυ και το πρωί να τα έχουμε έτοιμα!

Επίσης υπάρχουν πολλές γεύσεις ανάλογα την προτίμηση του κάθε ένα ή για να μην βαριόμαστε μπορούμε να τα εναλλάσσουμε.

Φτιάχνονται εύκολα, τα φυλάμε σε ένα βαζάκι και το πρωί, είναι έτοιμα είτε τα καταναλώσουμε στο σπίτι είτε τα πάρουμε μαζί μας, κρύα ή να τα ζεστάνουμε στα μικροκύματα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μέλι ή όποιο γλυκαντικό θέλουμε.


Σοκολατένια μόκα με βρώμη

Γλυκιά σοκολατένια γεύση με το άρωμα το καφέ να αναδύεται. Χορταστικό με πλούσια υφή.





ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
8 ΩΡΕΣ (ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 35 γρ βρώμη
  • ½ μπανάνα
  • 2 χουρμάδες
  • 50 ml καφέ εσπρέσο, κρύο
  • 50 ml γάλα
  • 1 ΚΣ κακάο σκόνη
  • 1 ΚΣ μέλι
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ ΚΣ σπόροι chia
  • 120 ml στραγγιστό γιαούρτι
  • ροδέλες μπανάνας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη κακάο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλέθω στο μούλτι τη βρώμη μαζί με τη μπανάνα και τους χουρμάδες.
  2. Βάζω στο μπολ τον κρύο εσπρέσο, το γάλα και το κακάο ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά το τελευταίο.
  3. Προσθέτω το μέλι και την βανίλια, τα ενσωματώνω και συνεχίζω με τους σπόρους chia, το γιαούρτι και το μείγμα του μούλτι.
  4. Τα αναμιγνύω όλα καλά και τα βάζω σε βαζάκι, κλείνω με το καπάκι του και το αφήνω όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  5. Το πρωί αν θέλω γαρνίρω με ροδέλες μπανάνας και ξυσμένη σοκολάτα.

Μαρμελάδα βερίκοκο με βρώμη

Φρουτένιο πρωινό, γεμάτο ενέργεια.


ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
8 ΩΡΕΣ (ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 120 ml στραγγιστό γιαούρτι
  • 25 γρ (11 ΚΣ) βρώμη
  • 1 ΚΣ σπόροι chia
  • 50 ml γάλα
  • ¼ κούπας μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη γεύση)
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ΚΣ φιλέ αμυγδάλου, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 κγ μαρμελάδα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη βρώμη και τους σπόρους chia.
  2. Προσθέτω το γάλα, τη μαρμελάδα και τη βανίλια φτιάχνοντας ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Τοποθετώ το μίγμα σε κλεισμένο βάζο στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  4. Το πρωί μπορώ να το σερβίρω παρέα με λίγο φιλέ αμυγδάλου και μαρμελάδα.

Φυστικοβούτυρο με βρώμη

Πρωινό γεμάτο ενέργεια με φυσική γλυκύτητα. Κρεμώδες και πολύ χορταστικό!


ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
8 ΩΡΕΣ (ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 25 γρ (11 ΚΣ) βρώμη
  • ½ μπανάνα
  • 3 κγ φυστικοβούτυρο
  • 50 ml γάλα
  • 1 κγ μέλι
  • ¼ κγ κανέλα
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ ΚΣ σπόροι chia
  • ροδέλες μπανάνας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • μια πρέζα κανέλα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μούλτι τη βρώμη με τη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο, το γάλα το μέλι, την κανέλα και τη βανίλια.
  2. Προσθέτω τους σπόρους chia και ανακατεύω απαλά.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε βαζάκι το κλείνω με το καπάκι και το φυλάω στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  4. Το πρωί γαρνίρω με ροδέλες μπανάνας και λίγη κανέλα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!