Αυτό το κέικ έρχεται από τη Λατινική Αμερική είναι πολύ ζουμερό, φρουτένιο και ιδανικό για το καλοκαίρι.Το χαρακτηριστικό του είναι ότι χρησιμοποιούμε τριών ειδών γάλατα γι΄ αυτό παίρνει κι αυτή την ονομασία.Είναι εύκολο αλλά εντυπωσιακό κέικ που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει μια τούρτα, τώρα που η ζέστη δυναμώνει.
Υλικά
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 240 γρ ζάχαρη
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ βούτυρο λιωμένο
- 170 ml ζαχαρούχο γάλα
- 170 ml γάλα εβαπορέ
- 170 ml φρέσκο γάλα πλήρες
Για γαρνίρισμα:
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
- 1 ΚΣ ζάχαρη άχνη
- φρούτα
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνω σταδιακά τη ζάχαρη.
- Αρωματίζω με τη βανίλια και μαζί βάζω και το λιωμένο βούτυρο.
- Αναμιγνύω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα χτυπώντας.
- Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ταρτιέρα από σιλικόνη (24 – 26 εκ), αφού πρώτα τις έχω αλείψει με βούτυρο.
- Ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 35 – 40 λεπτά.
- Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ή κανάτα, ανακατεύω όλα τα γάλατα μαζί δηλαδή, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και το φρέσκο και τα ρίχνω στο κέικ σιγά σιγά. Μόλις απορροφάτε προσθέτω και το υπόλοιπο.
- Το αφήνω για 2 – 3 ώρες να απορροφήσει όλο το γάλα, και μόλις κρυώσει το βάζω στο ψυγείο.
- Αφού περάσει αυτό το διάστημα χτυπάω στο μίξερ την κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει σε σαντιγί.
- Καλύπτω το κέικ από πάνω με τη σαντιγί και διακοσμώ με φρούτα εποχής.
- Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει πριν σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 373kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 7g | Fat: 21g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 129mg | Sodium: 149mg | Potassium: 253mg | Fiber: 1g | Sugar: 31g | Vitamin A: 760IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 158mg | Iron: 1mg