Αυτό το brunch θα το ζηλέψουν όλοι: eggs benedict με σολομό και σως hollandaise και το ταξίδι στην απόλαυση δεν θα θέλεις να τελειώσει! Δες τα #4 tips και με τις συσκευές Bosch στο πλευρό σου η επιτυχία είναι εγγυημένη.
Γιατί τώρα που ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μουντός χρειάζεσαι ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας με λαχταριστές γεύσεις που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και στο σπίτι.
ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγών
- χυμό ½ λεμονιού
- 1 ΚΣ νερό
- πιπέρι
- αλάτι
- 4 αυγά
- 4 φέτες χωριάτικο πολύσπορο ψωμί
- ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα καπνιστού σολομού
- σχοινόπρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την σως Hollandese βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρώ το γάλα από το βούτυρο και φτιάχνω το βούτυρο κλαριφιέ.
- Σε μπεν-μαρί (κατσαρόλα με 2 εκ νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία και μπολ από πάνω) βάζω 3 κρόκους αυγών μαζί με το χυμό ½ λεμονιού και 1 ΚΣ νερό, αλάτι και πιπέρι χτυπώντας δυνατά με το ραβδομπλέντερ για ½ λεπτό.
- Προσθέτω το βούτυρο κλαριφιέ σε μορφή κλωστής (λίγο-λίγο) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης, βελούδινη σάλτσα.
- Τη διατηρώ ζεστή μέσα στο θερμαινόμενο συρτάρι μέχρι να φτιάξω τα αυγά.
- Βάζω μέσα σε μπολάκι μεμβράνη και την αλείφω με ελαιόλαδο.
- Σπάω το αυγό μέσα και την κλείνω σε πουγκί.
- Βάζω σε βραστό νερό στην κατσαρόλα για 4 λεπτά.
- Βγάζω και κόβω την μεμβράνη.
- Κόβω την μπρουσκέτα, την φρυγανίζω και την αλείφω με ελαιόλαδο.
- Τοποθετώ πάνω της το φιλέτο καπνιστού σολομού κι από πάνω το αυγό με τη σως hollandaise και γαρνίρω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
TIPS:
• Προσθέτουμε το βούτυρο σε μορφή κλωστής (ή κορδόνι)
• Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή στο θερμαινόμενο συρτάρι
• Βράζουμε τα αυγά μέσα σε πουγκί μεμβράνης
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!
* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home