Σε πολλά γλυκά χρειάζομαι αποφλοιωμένα φουντούκια κι αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να τους αφαιρέσω τη φλούδα.
Την ίδια μέθοδο μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αποφλοιώσω κι άλλους ξηρούς καρπούς.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
1 ΛΕΠΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
21 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετώ να φουντούκια στο ταψί και τα απλώνω.
- Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα βγάζω από το φούρνο και τα σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας για 5 λεπτά.
- Παίρνω χούφτες και τις τρίβω στα χέρια μου μέχρι να βγουν οι φλούδες τους. Αν σε κάποια έχουν μείνει επαναλαμβάνω πάλι.
- Συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα.