Μπορώ να τις απολαύσω το πρωινό μου ή ακόμα και σαν σνακ μέσα στη μέρα μου με αυτές τις υπέροχες σοκολατένιες μπαλίτσες χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Γλυκές μπαλίτσες που όταν μπουν στο γάλα μαλακώνουν ελαφρά προσθέτοντας του την σοκολατένια γεύση τους.

Για μικρούς και μεγάλους εμπλουτίζουν το γάλα ή το γιαούρτι στο πρωινό μας. Εύκολες μπορούμε να τις αποθηκεύουμε για 5 μέρες σε καλά κλεισμένο δοχείο.

[bsa_pro_ad_space id=4]





ΜΕΡΙΔΕΣ:
150 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 – 13 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 30 γρ θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ΚΣ στραγγιστό γιαούρτι
  • 60 ml μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το θρυμματισμένο αμύγδαλο, το αλάτι και ανακατεύω. 
  2. Προσθέτω το ασπράδι αυγού, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ενσωματώνω στο μίγμα.
  3. Συνεχίζω με το γιαούρτι και το μέλι ζυμώνοντας το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα πλάθω μικρές μπαλίτσες και της βάζω σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170*C για 10 – 12 λεπτά.
  6. Βγάζω και τα αφήνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως.
  7. Σερβίρω με γάλα ή γιαούρτι προσθέτοντας μαζί φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!