Έντονη, σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα μούρλια, εύκολη και εντυπωσιακή.
Για συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με κράκερς ή φρέσκο ψωμάκι.
Τα λόγια είναι περιττά, μόνο η μυρωδιά της αρκεί για να σε δελεάσει να κάνεις την αρχή και τότε… δύσκολα σταματάς!
Για συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με κράκερς ή φρέσκο ψωμάκι.
Τα λόγια είναι περιττά, μόνο η μυρωδιά της αρκεί για να σε δελεάσει να κάνεις την αρχή και τότε… δύσκολα σταματάς!
Υλικά
- 2 500 γρ μελιτζάνες φλάσκες
- ¼ κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 μικρές ή 1 μεγάλη σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 ΚΣ ξύδι
- 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
- 2 – 3 ελιές για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Σε ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα τοποθετώ τις μελιτζάνες.
- Τις ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230*C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζω από το ταψί και κρατώντας τις με μια μεταλλική λαβίδα πάνω από το γκαζάκι καίω τη φλούδα τους.
- Τις αφήνω να κρυώσουν αρκετά και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνω την ψίχα τους.
- Τις βάζω είτε σε πλαστικό σουρωτήρι είτε σε μεταλλικό με μια γάζα και τις αφήνω για 30 λεπτά.
- Αφού στραγγίξουν τα υγρά τους τις κόβω σε καρέ και τις αναμιγνύω με το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα χοντροκομμένα καρύδια.
- Ανακατεύω καλά και σερβίρω σε μπολ, γαρνίροντας με ελιές.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 121kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 2g | Fat: 11g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 130mg | Potassium: 228mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 19IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 17mg | Iron: 1mg