Οι πατατοκεφτέδες είναι η εύκολη και γρήγορη λύση όταν η κουζίνα μας είναι σχεδόν άδεια.
Με τα σχέδια γίνονται θελκτικοί και ενδιαφέροντες ιδιαίτερα για τα παιδιά που εντυπωσιάζονται από μια φιγούρα που περιμένει για φαγωθεί.
Με τα σχέδια γίνονται θελκτικοί και ενδιαφέροντες ιδιαίτερα για τα παιδιά που εντυπωσιάζονται από μια φιγούρα που περιμένει για φαγωθεί.
Υλικά
- 350 γρ βραστές πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
- ½ κγ κύμινο
- ¼ κγ κόλιανδρο σκόνη
- ½ κγ πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι
- αλάτι
- 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 150 γρ φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Οδηγίες
- Βράζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις ξεφλουδίζω και τις λιώνω με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο.
- Τις βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
- Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
- Φτιάχνω κεφτέδες διαμέτρου περίπου 8 εκ ο κάθε ένας.
- Τους βουτάω με τη σειρά πρώτα στο χτυπημένο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά.
- Αφού τους ετοιμάσω όλους με ένα καλαμάκι δημιουργώ τα μάτια και με ένα κουτάλι το στόμα ανάλογα την έκφραση που θέλω να έχει ο κάθε ένας.
- Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζω τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά.
- Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 169kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 170mg | Potassium: 261mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 161IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 49mg | Iron: 2mg