Κρεμμώδες ριζότο με δύο είδη μανιταριών και φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα να το πλαισιώνει.Να τρως και να γλύφεις να δάχτυλα σου.Και σε λίγο χρόνο σερβίρεις αυτό το υπέροχο φαγητό, αφήνοντας τους άλλους να νομίζουν ότι κόπιασες πολύ.
Υλικά
- 250 γρ λευκά μανιτάρια σε μικρά κομμάτια
- 150 γρ κινέζικα μανιτάρια shime ji σε κομμάτια
- 350 γρ ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
- 80 γρ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 ml λευκό κρασί
- 500 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
- 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- 1/8 κγ λευκό πιπέρι
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 60 γρ τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα στο σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνω 20 γρ βουτύρου σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνω το κρεμμύδι, αφήνω για ένα λεπτό και συνεχίζω με τα δύο είδη μανιταριών.
- Τα αφήνω 5 λεπτά, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας το για 3 λεπτά και σβήνω με το κρασί.
- Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνω σταδιακά λίγο κάθε φορά από τον ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να ετοιμαστεί το ρύζι.
- Έπειτα από το ζωμό, αλατίζω το ριζότο.
- Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ενσωματώνω στο φαγητό.
- Συνεχίζω με το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
- Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας με φύλλο μαϊντανού και έξτρα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 603kcal | Carbohydrates: 79g | Protein: 14g | Fat: 24g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 53mg | Sodium: 1184mg | Potassium: 454mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1043IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 194mg | Iron: 4mg