Τραγανές απ’ έξω, βελούδινες και καπνιστές από μέσα… Αυτές οι κροκέτες λαχανικών κρύβουν μέσα τους μελιτζάνα και πιπεριά που λιώνουν στο στόμα!
Με χρυσαφένια κρούστα και γεμάτη γεύση, γίνονται ανάρπαστες στο τραπέζι. Τέλειες για μεζέ, συνοδευτικό ή σνακ για όλες τις ώρες.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Κροκέτες λαχανικών
Κροκέτες λαχανικών
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
1 Ώρα
Χρόνος
Μαγειρέματος
25 Λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 Ώρα
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 25 Λεπτά
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 20 Κομμάτια
Θερμίδες 145

Υλικά

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ φρυγανιά τριμμένη

Μπεσαμέλ:

  • 25 γρ βούτυρο
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 ml γάλα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια/δυνατή ένταση 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρω το πράσο να μαλακώσει. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Στο γκάζι καπνίζω τη μελιτζάνα να μαλακώσει και έπειτα αφαιρώ τη φλούδα της και την κόβω σε μικρά κομματάκια.
  • Όμοια και την πιπεριά την βάζω στο γκάζι να μαλακώσει (από όλες τις πλευρές), βγάζω τη φλούδα και την κόβω σε μικρά καρέ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και πασπαλίζω σε δόσεις το αλεύρι. Το αφήνω ανακατεύοντας για 2 λεπτά, να σκουρύνει το χρώμα του λίγο και μετά ρίχνω το γάλα ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
  • Προσθέτω και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω μέχρι να γίνει κρέμα σφιχτή, βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα όλα τα λαχανικά, τα πράσα, τη μελιτζάνα, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο.
  • Ρίχνω το μείγμα σε ταψί, ισιώνω την επιφάνεια του, καλύπτω με μεμβράνη (να εφάπτεται) και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Έπειτα με δυο κουτάλια φτιάχνω κεφτεδάκια και ένα-ένα τα βουτάω στο αλεύρι να καλυφθούν.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και βουτάω σε αυτά τα «κεφτεδάκια» και έπειτα στη φρυγανιά να καλυφθούν με αυτή.
  • Ζεσταίνω 3 εκ λάδι σε ένα κατσαρολάκι και βάζω ένα-ένα τις κροκέτες να τηγανιστούν γυρνώντας τες, συνολικά 1 – 1,5 λεπτό και τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Μπορώ εναλλακτικά να τις βάλω στο ταψί, να τις ψεκάσω με λάδι και να τις ψήσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, αέρα, για 10 λεπτά.
  • Τις σερβίρω αμέσως ζεστές.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 145kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.04g | Cholesterol: 31mg | Sodium: 185mg | Potassium: 169mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 472IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 71mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram