Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια/δυνατή ένταση 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρω το πράσο να μαλακώσει. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Στο γκάζι καπνίζω τη μελιτζάνα να μαλακώσει και έπειτα αφαιρώ τη φλούδα της και την κόβω σε μικρά κομματάκια.
Όμοια και την πιπεριά την βάζω στο γκάζι να μαλακώσει (από όλες τις πλευρές), βγάζω τη φλούδα και την κόβω σε μικρά καρέ.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και πασπαλίζω σε δόσεις το αλεύρι. Το αφήνω ανακατεύοντας για 2 λεπτά, να σκουρύνει το χρώμα του λίγο και μετά ρίχνω το γάλα ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
Προσθέτω και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω μέχρι να γίνει κρέμα σφιχτή, βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα όλα τα λαχανικά, τα πράσα, τη μελιτζάνα, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνω το μείγμα σε ταψί, ισιώνω την επιφάνεια του, καλύπτω με μεμβράνη (να εφάπτεται) και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Έπειτα με δυο κουτάλια φτιάχνω κεφτεδάκια και ένα-ένα τα βουτάω στο αλεύρι να καλυφθούν.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και βουτάω σε αυτά τα «κεφτεδάκια» και έπειτα στη φρυγανιά να καλυφθούν με αυτή.
Ζεσταίνω 3 εκ λάδι σε ένα κατσαρολάκι και βάζω ένα-ένα τις κροκέτες να τηγανιστούν γυρνώντας τες, συνολικά 1 – 1,5 λεπτό και τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορώ εναλλακτικά να τις βάλω στο ταψί, να τις ψεκάσω με λάδι και να τις ψήσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, αέρα, για 10 λεπτά.
Τις σερβίρω αμέσως ζεστές.