Αναζητάτε ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για το πασχαλινό σας τραπέζι; Δοκιμάστε τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με ξινομυζήθρα και καρύδια! Οι γλυκές πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με την πλούσια γεύση της ξινομυζήθρας και την τραγανή υφή των καρυδιών, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να προσθέσετε μια παραδοσιακή αλλά και πρωτότυπη πινελιά στο πασχαλινό σας μενού.Καλή Ανάσταση και καλή όρεξη!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 6 πιπεριές Φλωρίνης (μικρές, ίσιες)
- 300 γρ ξινομηζήθρα ή φέτα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 25 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Κόβω τις πιπεριές λίγο οριζόντια (κατά μήκος του κοτσανιού από τη μια πλευρά) και στο μέσο αυτού, κάθετα προς τα κάτω. Τις ανοίγω και καθαρίζω το εσωτερικό τους από τα σπόρια τους.
- Σε ένα μπολ σπάω την ξινομυζήθρα και την ανακατεύω καλά μαζί με το 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και τα καρύδια.
- Γεμίζω με το μείγμα μια-μια τις πιπεριές και τις βάζω στο ταψί που έχω ρίξει 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Τις ραντίζω με άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο από πάνω και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά (όταν αρχίζουν να καίγονται οι πιπεριές σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 127kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 382mg | Potassium: 30mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 141IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 128mg | Iron: 0.3mg