Είναι η απόλυτη γεύση αφράτου και τυρένιου ονείρου που λιώνει στο στόμα σου!
Με την κρεμώδη γέμιση τυριού και την απαλή, αφράτη ζύμη, αυτά τα ψωμάκια είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό σου σνακ. Είναι η γεύση που θα σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά!
Μια αφράτη και κρεμώδη γευστική εμπειρία που θα λατρέψουν όλοι γύρω σου. Τα αφράτα ψωμάκια με κρέμα τυρί είναι η τέλεια απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας, με την ελαφριά υφή τους και την πλούσια γέμιση που σε γεμίζει με κάθε μπουκιά.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Αφράτα ψωμάκια με κρέμα τυρί
Αφράτα ψωμάκια με κρέμα τυρί
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
45 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
35 Λεπ.
Χρόνος αναμονής 2 Ωρ. 40 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο Πρόχειρο γεύμα - Σνακ
Μερίδες 6 Κομμάτια
Θερμίδες 596

Υλικά

  • 360 ml νερό ζεστό
  • 1 κ. γ. ξηρή μαγιά
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 520 γρ αλεύρι σκληρό
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 μικρό αυγό για επάλειψη

Γέμιση:

  • 200 γρ κρέμα τυρί
  • 2 ½ κ. σ. μέλι

Επάλειψη:

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml γάλα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • ½ κ. γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ. γ. μαϊντανό

Οδηγίες
 

  • Στον κάδο ρίχνω το ζεστό (όχι καυτό) νερό και μέσα του διαλύω τη μαγιά, το μέλι, 3-4 κ. σ. από το αλεύρι και τα αφήνω για 10 λεπτά.
  • Ενώνω στο υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι και τα προσθέτω σε δόσεις στον κάδο αφήνοντας τα στο τέλος να ζυμωθεί καλά για 7 λεπτά (ή 10 με το χέρι).
  • Η ζύμη είναι μαλακή και κολλώδης, την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζω και τη βάζω σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της (2 ώρες περίπου).
  • Την ξεφουσκώνω τη ζυμώνω λίγο απαλά και την κόβω σε 6 ίσα μέρη.
  • Τα πλάθω κάθε ένα σε μπαλίτσα και τα βάζω στο ταψί, σε αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζω και τα αφήνω σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
  • Τα αλείφω με χτυπημένο αυγό και τα ψήνω στους 180°C, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-25 λεπτά.
  • Αναμιγνύω την κρέμα τυριού με το μέλι και μεταφέρω το μείγμα σε κορνέ.
  • Βγάζω το ταψί από το φούρνο και όπως είναι ζεστά τα ψωμάκια τα κόβω πρώτα σταυρωτά και έπειτα διαγώνια, ανοίγω και τα γεμίζω στα καψίματα με την κρέμα τυριού.
  • Σε ένα μπολάκι ενώνω το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό και με ένα πινέλο αλείφω με το μείγμα τα ψωμάκια.
  • Τα βάζω πίσω στα φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Τα βγάζω και τα σερβίρω ζεστά ή κρύα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 596kcal | Carbohydrates: 87g | Protein: 12g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 58mg | Sodium: 316mg | Potassium: 171mg | Fiber: 3g | Sugar: 20g | Vitamin A: 504IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 59mg | Iron: 4mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram