Μια αναπάντεχα νόστιμη ανάποδη σοκολατένια πίτα με αποξηραμένα δαμάσκηνα που θα σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο γλυκιές στιγμές!Ο τέλειος συνδυασμός μαλακού και τραγανού, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα Sunsweet καραμελώνουν και προσθέτουν μια εξαιρετικά γλυκιά, φρουτώδη νότα με την τραγανή αντίθεση της βάσης και των φουντουκιών. Δοκίμασε τη!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 385 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα Sunsweet
- 60 γρ βούτυρο σε κυβάκια
- 60 γρ ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- 40 γρ φουντούκια
Παντεσπάνι:
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωματίου
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
- 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ σκόνη κακάο
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
- Καλύπτω μια φόρμα 24 εκ. εξωτερικά τη βάση της με αλουμινόχαρτο και από μέσα με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετώ το βούτυρο σε κυβάκια και βάζω στο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 10 λεπτά να λιώσει το βούτυρο.
- Βγάζω, πασπαλίζω με τη ζάχαρη και απλώνω τα δαμάσκηνα καλύπτοντας τη βάση της φόρμας.
- Πασπαλίζω με τα φουντούκια και την κανέλα.
- Για το παντεσπάνι χτυπάω με το σύρμα ή το μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτω τη ζάχαρη σε δόσεις, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τέλος αφού ενώσω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ τα ενσωματώνω στο μείγμα.
- Ψήνω στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
- Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά πριν αναποδογυρίσω στην πιατέλα.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη SUNSWEET GREECE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 248kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 3g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 46mg | Potassium: 371mg | Fiber: 4g | Sugar: 30g | Vitamin A: 426IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 57mg | Iron: 1mg