Θέλαμε γλυκό brunch-άκι και σε αυτά δε χαλάω χατίρι!Έτσι λοιπόν πήρα τα κρουασάν βουτύρου και τα μετέτρεψα γρήγορα σε γλυκά κρουασάν βάφλα, καραμελωμένα και τραγανά. Ακόμα και έτσι είναι θεσπέσια για να τα βουτήξουμε στο γάλα ή στον καφέ. Αλλά τα πήγαμε και ένα βήμα παρακάτω ..μετατρέποντας τα σε πλήρες γλυκό, βάλαμε και μια δροσερή νότα φρούτων, ένα φυλλαράκι μυρωδικού και έτοιμο!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 4 μέτρια κρουασάν βουτύρου
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ. σ. άχνη ζάχαρη
- 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα
- Διάφορα φρούτα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Πασπαλίζω από πάνω και στη βάση τα κρουασάν με την καστανή ζάχαρη και τα ψήνω στη βαφλιέρα. Όταν καραμελώσουν, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
- Στο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη να σφίξει σε σαντιγί και τη μεταφέρω στο κορνέ.
- Βάζω στα κρουασάν πρώτα από λίγη μαρμελάδα, έπειτα τη σαντιγί και γαρνίρω με φρούτα.
- Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 541kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 7g | Fat: 35g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 109mg | Sodium: 244mg | Potassium: 173mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 1424IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 76mg | Iron: 1mg