Ένα γλυκό κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, όλοι θα το λατρέψουν και βγάζει αρκετά κομμάτια!Ξεχωριστά γερμανικά τρίγωνα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα, το απόλυτο γλυκό για να κλείσει η εορταστική περίοδος. Σοκολατένια γεύση στη γωνιά, καλύπτει μια μαλακή βάση κέικ καλυμμένη με μαρμελάδα και από πάνω τραγανή στρώση καραμελωμένων ξηρών καρπών! Μια μπουκιά τα έχει όλα…Φτιάξε τη, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 130 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 325 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Για κάλυψη:
- 200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
- 180 γρ βούτυρο
- 130 γρ ζάχαρη
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ ξηρούς καρπούς ωμούς τεμαχισμένους 180 γρ φιστίκια, 180 γρ κάσιους 40 γρ φουντούκια
- 4 ΚΣ νερό
- 150 γρ κουβερτούρα
- ½ κγ βούτυρο
Οδηγίες
- Για τη ζύμη χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν.
- Ενσωματώνω ένα-ένα τα αυγά και αρωματίζω με τη βανίλια.
- Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας προς το τέλος με την κουτάλα, δημιουργώντας μια μαλακή ζύμη.
- Τη μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζω με άλλο ένα φύλλο και την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα με τον πλάστη.
- Τη βάζω μέσα σε ταψί 30x27* εκ κρατώντας το αντικολλητικό χαρτί από κάτω και την προσαρμόζω στην στη βάση του σκεύους (δεν θέλω να βγαίνει στα τοιχώματα).
- Απλώνω ομοιόμορφα μια στρώση μαρμελάδα βερίκοκο.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, λιώνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς, το νερό, ανακατεύω σιγοβράζοντας για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει και να γίνει μια μάζα.
- Ρίχνω το μείγμα πάνω στη μαρμελάδα, ισιώνω την επιφάνεια του και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
- Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά πριν το κόψω πρώτα οριζόντια και κάθετα σε τετράγωνα κομμάτια και έπειτα διαγώνια σχηματίζοντας τρίγωνα κομμάτια.
- Τα μεταφέρω σε μεγαλύτερο, κρύο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
- Λιώνω τη σοκολάτα (τεμαχισμένη) με το βούτυρο στα μικροκύματα και με ένα κουταλάκι καλύπτω σε κάθε κομμάτι γλυκού, τις δύο γωνίες με σοκολάτα.
- Τα βάζω στο ψυγείο, να κρυώσει και να στεγνώσει η σοκολάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Σε αυτό το μέγεθος ταψιού βγαίνουν αρκετά χοντρά τα κομμάτια. Για να γίνουν πιο λεπτά προτείνω ταψί 40x36 εκ, που θα βγάλει και 8 κομμάτια παραπάνω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 330kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 95mg | Potassium: 152mg | Fiber: 2g | Sugar: 19g | Vitamin A: 366IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 31mg | Iron: 1mg