Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου βανίλια – σοκολάτα σε στεφανάκια/ κουλουράκια για να βουτάμε στο γάλα ή τον καφέ και να μη σταματάμε…Κλασικά μπισκότα σε δίχρωμο συνδυασμό, αφράτα και αρωματικά με βανίλια και σοκολάτα, που τα κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητα για κάθε ώρα και στιγμή. Εύκολα για να τα πάρουμε μαζί μας σε ταπεράκι, τέλεια για κέρασμα και ποιος να τ’ αρνηθεί; Σε αεροστεγές δοχείο κρατάνε την τραγανή κρούστα τους για αρκετό καιρό όταν βρίσκονται σε δροσερό μέρος.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 230 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κγ βανίλια
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κγ μπέικιν πάουντερ
- 25 γρ κακάο
Οδηγίες
- Χτυπάω με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνω λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζω με το αυγό με τη βανίλια.
- Ενώνω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα μέχρι να γίνει μια υδαρής ζύμη (να κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή).
- Χωρίζω το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και στο ένα βάζω το κακάο και ζυμώνω.
- Παίρνω το μισό μέρος από κάθε ζύμη (βανίλια-σοκολάτα) και τα πλάθω σε κοντό λουκάνικο, τα ενώνω μεταξύ τους και τα τυλίγω με μεμβράνη.
- Το ένα άκρο της δεν το κλείνω, τα βάζω με τη μεμβράνη μέσα σε κορνέ και κόβω μια μέτρια μύτη.
- Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, σχηματίζω στεφάνια με το κορνέ (για να είναι εύκολο πρέπει οι ζύμες να είναι μαλακές). Αφήνω απόσταση μεταξύ τους για να φουσκώσουν όταν ψηθούν.
- Βάζω το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (μέχρι 24ώρες) ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Μεταφέρω το ταψί κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις για 10 λεπτά περίπου (όταν η βάση τους αρχίσει να παίρνει καστανό χρώμα τα βγάζω).
- Τα αφήνω να κρυώσουν πάνω στο ταψί πριν τα φυλάξω.
ΤΙΠ:
- Ανάλογα την εταιρία το αλεύρι μπορεί να έχει μια μικρή απόκλιση στην ποσότητα, επειδή η ζύμες πρέπει να γίνουν μαλακές για να «βγουν» με το κορνέ το προσθέτω σταδιακά. Αν δω ότι είναι αρκετά σφιχτές, προσθέτω ελάχιστο (1/2 κγ) γάλα.
- Όσο πιο κρύα είναι τα μπισκότα πριν ψηθούν τόσο καλύτερα θα διατηρήσουν τον όγκο τους και θα απλώσουν λιγότερο κατά το ψήσιμο.
- Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε απευθείας ότ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 85kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 1g | Fat: 4g | Saturated Fat: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 35mg | Potassium: 25mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 133IU | Calcium: 6mg | Iron: 1mg