Πανεύκολο, γρήγορο γλυκάκι με μόλις 3 υλικά!Σοκολατένια αμύγδαλα για να νικάς τη υπογλυκαιμία σου αλλά και για να κεράσεις, κρατάνε πολύ καιρό και γίνονται στο λεπτό.Ένα vintage γλυκάκι που παλιά υπήρχε στα σπίτια για απρόσμενο κέρασμα. Μια στρώση σοκολάτας καλύπτει ένα ολόκληρο, τραγανό, καβουρδισμένο, μυρωδάτο αμύγδαλο. Μπουκιά και απόλαυση!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 100 γρ αμύγδαλα ολόκληρα ψημένα με το φλούδι*
- 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
- 100 γρ κουβερτούρα
- 80 γρ άχνη ή κακάο
Οδηγίες
- Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και τη βάζω σε ένα μπολ. Τη λειώνω είτε στα μικροκύματα (στη χαμηλότερη ένταση, σκεπασμένη με μεμβράνη) είτε σε μπεν-μαρί.
- Προσθέτω τα αμύγδαλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Σε ένα κουτί με επίπεδο πάτο, ραντίζω 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη και ρίχνω το σοκολατένιο μείγμα.
- Με μια σπάτουλα το απλώνω και ραντίζω πάνω του τα 80 γρ άχνης.
- Κλείνω το καπάκι και κουνάω προς διάφορες διευθύνσεις μέχρι να χωριστούν τα αμύγδαλα μεταξύ τους.
- Κρατάω τα σοκολατένια αμύγδαλα μακριά από υγρασία.
ΤΙΠ:
- *Μπορώ να ψήσω μόνη μου τα αμύγδαλα αφού τα απλώσω, να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο, σε ταψί και τα ψήσω στους 160°C στις αντιστάσεις για 10 λεπτά, μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μυρίζουν τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 13kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 1mg | Potassium: 7mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1IU | Calcium: 3mg | Iron: 1mg