Αυτή η φουντουκόπιτα σου παίρνει το μυαλό!
Πλούσια σοκολατένια βάση με τραγανά καραμελωμένα φουντούκια από πάνω αποτελεί το τέλειο γλυκό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συνόδευσε τη με ένα αρωματικό καφέ, ένα τσάι ή κέρασε τη μια γιορτινή μέρα.
Το άρωμα του βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος αναδύεται σε όλο το δωμάτιο και σε κερδίζει άμα τη εμφανίσει. Κόβοντας τα κομμάτια της κι όταν πλέον τη γευτείς, σε πλημμυρίζει η τραγανή στρώση ξηρών καρπών που τελειώνει με ένα τέλειο σοκολατένιο κέικ τύπου brownie.
Με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο, φτιάχνεις ένα μοναδικό γλυκό, που μπορείς να δοκιμάσεις σε μια επαγγελματική κουζίνα.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σοκολατένια φουντουκόπιτα
Σοκολατένια φουντουκόπιτα
5 from 2 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
45 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 441

Εξοπλισμός

  • Φόρμα με σούστα 24 εκ

Υλικά

  • 180 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος
  • 300 γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ κακάο σκόνη

Επικάλυψη:

  • 90 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος
  • 90 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 κγ σιρόπι γλυκόζης ή μέλι
  • 1 ΚΣ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ φουντούκια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 180 γρ βουτύρου ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος σε μέτρια-χαμηλή ένταση να λιώσει.
  • Προετοιμάζω μια φόρμα 24 εκ με λαδόκολλα στη βάση της και με το πινέλο αλείφω τα τοιχώματα της με το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα πασπαλίζω από πάνω με κακάο και πετάω την περίσσεια. Για ασφάλεια μπορώ να τυλίξω τη βάση της φόρμας με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, μεταφέρω το λιωμένο βούτυρο σε μπολ και προσθέτω την άχνη, το κακάο και ανακατεύω.
  • Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μείγμα και αρωματίζω με τη βανίλια.
  • Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά.
  • Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια του και συνεχίζω με την επικάλυψη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα με προηγουμένως, βάζω τα 90 γρ βουτύρου ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος μαζί με τα 90 γρ. άχνης ζάχαρης, το σιρόπι, το αλεύρι και το γάλα, σε χαμηλή ένταση και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
  • Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, ενσωματώνω σε αυτή τα χοντροκομμένα φουντούκια και ρίχνω το μείγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
  • Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, κι όπως είναι ακόμα ζεστή με ένα μαχαίρι αποκολλώ τα τοιχώματα, αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν αφαιρέσω τη φόρμα και μεταφέρω την πίτα στην πιατέλα.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 441kcal | Carbohydrates: 63g | Protein: 6g | Fat: 21g | Saturated Fat: 13g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 89mg | Sodium: 180mg | Potassium: 270mg | Fiber: 3g | Sugar: 33g | Vitamin A: 629IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 31mg | Iron: 3mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram