Τώρα σε λιγότερο από ώρα μπορούμε να απολαύσουμε καταπληκτικές τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο.Με το λιωμένο τυράκι πάνω τους, γεμιστές με νόστιμο σπανάκι και μανιτάρια BONDUELLE, με ξινομυζήθρα και πλημμυρισμένες με λευκή κρέμα, ανυπομονείς να τις ψήσει ο φούρνος για να μπορέσεις να τις γευτείς!Το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE που χρησιμοποιώ είναι ιδανικό για ένα εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα. Χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, από τις καλύτερες ποικιλίες σπανακιού, συλλέγεται, και καταψύχεται φύλλο-φύλλο διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά του.Οι LAXANISTAS επιλέγουν την BONDUELLE γιατί γνωρίζουν τη δέσμευση της για να προσφέρει υψηλής ποιότητας λαχανικά, με τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους, που διατηρούν τις βιταμίνες και τη γεύση τους. Γίνε κι εσύ δημιουργικός, ανακάλυψε το LAXANISTA που κρύβεις μέσα σου και πάρε μέρος στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ στο FACEBOOK.
Εξοπλισμός
- Τηγάνι
- Ταψί/ πυρίμαχο σκεύος 35x26 εκ
Υλικά
- 750 γρ σπανάκι κατεψυγμένο φύλλο-φύλλο BONDUELLE (1 συσκευασία)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κγ ελαιόλαδο
- 400 γρ κομμένα μανιτάρια BONDUELLE (1 κονσέρβα)
- 3 ΚΣ άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κγ αλάτι
- ½ κγ πιπέρι
- 200 γρ ξινομυζήθρα ή φέτα θρυμματισμένη
- ¼ κγ μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 70 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 10 τορτίγιες
Οδηγίες
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνω το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE και σκεπάζω με το καπάκι.
- Βγάζω το καπάκι, ανακατεύω και αφήνω να εξατμιστούν όλα τα υγρά του γιε περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτω τα μανιτάρια BONDUELLE κομμένα, αφού πρώτα τα έχω στραγγίξει.
- Βάζω μαζί τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω καλά.
- Αφήνω πάλι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και βγάζω το τηγάνι από την εστία.
- Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα και ρίχνω μέσα την ξινομυζήθρα ενσωματώνοντάς τη στη γέμιση.
- Ξεκινώ να γεμίζω τις τορτίγιες μια-μια.
- Ανοίγω, βάζω από 2-3 ΚΣ γέμισης στη μια της άκρη και ξεκινώ να τυλίγω πρώτα μια φορά να καλυφθεί η γέμιση, έπειτα διπλώνω την τορτίγια δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζω τυλίγοντας την υπόλοιπη σε ρολό.
- Την τοποθετώ σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση (την άκρη της) προς τα κάτω και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες βάζοντας τις σε σειρές.
- Ρίχνω από πάνω την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ραντίζω με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Βάζω το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
- Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα από πάνω οι τορτίγιες είναι έτοιμες.
- Τις βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως
*Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την BONDUELLE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 353kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 12g | Fat: 24g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 77mg | Sodium: 1015mg | Potassium: 422mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 9531IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 343mg | Iron: 3mg