Αγαπημένα σοκολατένια μπισκότα βουτύρου, εύκολα για να τα φτιάξουμε τις γιορτινές μέρες που έρχονται παρέα με τα παιδιά μας.
Με κουπ- πατ μπορούμε να δώσουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα ή ακόμα και στρογγυλά.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε νωρίτερα και να τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές κουτί.
Με κουπ- πατ μπορούμε να δώσουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα ή ακόμα και στρογγυλά.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε νωρίτερα και να τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές κουτί.
Υλικά
- 225 γρ. βούτυρο σε κυβάκια τεμαχισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 230 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 βανιλίνη ή ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλια
- 160 γρ. αλεύρι μαλακό
- 70 γρ. σκόνη κακάο
- ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
- Σε μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάω στο μπολ του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτω τη ζάχαρη σταδιακά, μόλις ενσωματωθεί ρίχνω το αυγό και τη βανιλίνη.
- Χαμηλώνω την ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα άλευρα. Σταματάω μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει για 20 – 30 λεπτά.
- Σε αλευρομένη επιφάνεια απλώνω τμηματικά τη ζύμη, αλευρώνω όσο λιγότερο μπορώ και από την πάνω πλευρά και με τον πλάστη την ανοίγω σε πάχος 3 χιλ. περίπου. Με ένα κουπ – πατ το αλευρώνω κι αυτό κόβοντας ένα ένα τα μπισκότα προσεκτικά και βάζοντας τα στη λαδόκολλα του ταψιού.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά (τα παρακολουθώ μπορεί να θέλει 1 – 2 λεπτά λιγότερο ή περισσότερο).
- Όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι ακόμα μαλακά εξωτερικά, τα αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν κι έπειτα με ένα πινέλο αφαιρώ προσεκτικά τυχών αλεύρι που έχει μείνει πάνω τους.
- Τα φυλάω σε αεροστεγές κουτί.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 165kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 2g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 32mg | Sodium: 84mg | Potassium: 70mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 295IU | Calcium: 11mg | Iron: 0.6mg