Γρήγορα και με ελάχιστα υλικά τα pancakes ή στα ελληνικά τηγανίτες είναι ένα πλούσιο πρωινό που μας κρατάει μέχρι το μεσημέρι.
Τα συγκεκριμένα είναι η εύκολη λύση όταν δεν έχω πάει για ψώνια και το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο. Θυμάμαι την αναλογία 1-1-1-1 και είμαι μέσα.
Ζάχαρη και κανέλα έχω πάντα στο ντουλάπι αλλά με τα ίδια pancakes μπορώ να κάνω πολλά άλλα αν έχω τα υλικά.
Τα συνοδεύω φυσικά με φρέσκο καφέ.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 (5 ΜΙΚΡΑ ή 3 ΜΕΣΑΙΑ)
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
6 – 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι (150 γρ) αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. σ. σπορέλαιο
- ζάχαρη για πασπάλισμα
- κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζω το αυγό, το αλεύρι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
- Ρίχνω, σε μέτρια φωτιά, στο τηγάνι το σπορέλαιο και με μια βαθιά κουτάλα από τον χυλό.
- Αφήνω 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
- Τοποθετώ ανά μερίδα τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο αφού πρώτα ανάμεσα τους και από πάνω πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.