Cheesecake με μυζήθρα και κομμάτια σοκολάτας, στην Κρητική βερσιόν του, με το ντόπιο διάσημο τυρί μας.Εύκολη και γρήγορη η προετοιμασία του, μετά ψήσιμο στο φούρνο και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο με τα κομμάτια της τραγανής σοκολάτας να σπάνε στο στόμα!Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Εξοπλισμός
- ΤΑΨΙ: ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 24 ΕΚ.
Υλικά
- 800 γρ γλυκιά νωπή μυζήθρα
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από φλούδα ενός πορτοκαλιού
- 190 γρ άχνη ζάχαρη
- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη μυζήθρα και ενσωματώνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ ή το σύρμα.
- Προσθέτω τα αρωματικά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Συνεχίζω ρίχνοντας σταδιακά την άχνη στο μείγμα.
- Τέλος βάζω τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύω να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Το ρίχνω σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ισιώνοντας την επιφάνεια του.
- Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C μέχρι να χρυσίσει και ψηθεί για περίπου 50 λεπτά.
- Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το κόψω σε κομμάτια για να σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 286kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 9g | Fat: 17g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 151mg | Potassium: 138mg | Fiber: 1g | Sugar: 19g | Vitamin A: 85IU | Vitamin C: 1.3mg | Calcium: 15mg | Iron: 0.8mg