Έτοιμοι για ένα εκπληκτικό back to school γεύμα;Μια εύκολη, γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά, κοτόπουλο, σπανάκι και 3 διαφορετικά είδη ντομάτας που θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε τη σχολική χρονιά με γεύση και ενέργεια! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό προτιμάμε, από τη μεγάλη ποικιλία της MISKO, που είναι υψηλής ποιότητας από 100% ελληνικό σιτάρι και διατηρούν το σχήμα και τη γεύση τους. Για τη συνταγή αυτή επέλεξα το Τριβελάκι MISKO, ένα σχήμα που αγαπούν τα παιδιά, με μια κόκκινη σάλτσα εμπλουτισμένη με πρωτεΐνη κοτόπουλου και με 3 διαφορετικά είδη ντομάτας. Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 500 γρ. Τριβελάκι MISKO
- 35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 65 γρ λιαστές ντομάτες
- 200 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 γρ. baby σπανάκι
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 80 γρ φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
- Στο τηγάνι ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζω το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά καρέ μαζί με 1 κ.γ. αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι. Το γυρίζω από όλες τις πλευρές να ψηθεί, θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά και το βγάζω σε πιάτο.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
- Το στραγγίζω, κρατάω 1 κούπα από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζω με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύω να πάει παντού και σκεπάζω με το καπάκι.
- Στο ίδιο τηγάνι με το κοτόπουλο, προσθέτω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρω το κρεμμύδι να μαλακώσει, έπειτα ρίχνω τα σκόρδα και αφήνω για ½ λεπτό.
- Πολτοποιώ στον πολυκόφτη τις λιαστές ντομάτες μαζί με 3 κ.σ. τριμμένες ντομάτες, τα προσθέτω στο τηγάνι με 1 κ.γ. αλάτι , ¼ κ.γ. πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Σταδιακά προσθέτω από το ζωμό των ζυμαρικών ανάλογα πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες.
- Τελειώνω βάζοντας το σέλερι, το μαϊντανό, το σπανάκι, τα ντοματίνια, τη φέτα και το κοτόπουλο που έψησα στην αρχή, ανακατεύω πολύ καλά για 2 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιμη, τη βγάζω από την εστία.
- Σερβίρω το Τριβελάκι MISKO, από πάνω προσθέτω τη σάλτσα και το πιάτο είναι έτοιμο!
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη MISKO
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 888kcal | Carbohydrates: 114g | Protein: 40g | Fat: 31g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 83mg | Sodium: 4851mg | Potassium: 1482mg | Fiber: 9g | Sugar: 15g | Vitamin A: 2096IU | Vitamin C: 32mg | Calcium: 201mg | Iron: 5mg