Αυτό το φαγητό εξαφανίζεται στο λεπτό! Τραγανή τυρένια κρούστα που μέσα της κρύβει πένες τυλιγμένες με πλούσια μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με κολοκυθάκια ενισχύοντας το γεύμα με θρεπτικά στοιχεία. Και επειδή πολλές φορές μου λέτε ότι δεν το ‘χετε με τη μπεσαμέλ, τη φοβάστε και την αποφεύγετε, τώρα με την EASY BAKE για ΜΠΕΣΑΜΕΛ χωρίς ανασφάλεια και καθόλου κόπο θα έχετε την κλασική, πλούσια μπεσαμέλ, με αυγά και μοσχοκάρυδο που θέλετε. Χωρίς φοινικέλαιο, έχεις αυτό που θέλεις, τη στιγμή που το θέλεις. Και το ‘χεις εύκολα με τα μείγματα Easy Bake για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, που «απογειώνουν» κάθε ώρα της ημέρας σου! Φτιάξε το, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 500 γρ πένες
- 2 φάκελοι μείγμα EASY BAKE Μπεσαμέλ (110 γρ)
- 1 λίτρο γάλα
- 50 γρ τριμμένο ρεγγάτο
- 3 κολοκυθάκια τεμαχισμένα
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο (30ml)
- 2 κγ τριμμένη φρυγανιά
- 1 κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
Οδηγίες
- Γεμίζω μια κατσαρολά στα 2/3 της με νερό και το βάζω να βράσει.
- Προσθέτω 1 κγ αλάτι, ρίχνουμε τα ζυμαρικά αφήνοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (al dente) και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 1 κγ ελαιόλαδο, ρίχνω τα τεμαχισμένα κολοκυθάκια και τα αφήνω να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτω 1 ψιλοκομμένη σκ. σκόρδο αφήνω για 1 λεπτό και βγάζω το τηγάνι από την εστία.
- Τα μεταφέρω σε ένα μπολ μαζί με τα φύλλα του βασιλικού, λίγο ελαιόλαδο και τα αλέθω όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ (ή σε πολυκόφτη αφού πρώτα έχουν κρυώσει τα λαχανικά).
- Σε ένα μπολ χτυπάω το μείγμα των 2 φακέλων EASY BAKE για Μπεσαμέλ με το γάλα, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μπεσαμέλ.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνω τα ζυμαρικά, το μείγμα των κολοκυθιών, τη μπεσαμέλ, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι και τα ανακατεύω πολύ καλά.
- Πασπαλίζω από πάνω με το τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά στις αντιστάσεις και για άλλα 10 στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά πριν κόψω σε μερίδες και σερβίρω.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με την EASY BAKE by ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 381kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 15g | Fat: 11g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 458mg | Potassium: 505mg | Fiber: 3g | Sugar: 10g | Vitamin A: 399IU | Vitamin C: 13mg | Calcium: 242mg | Iron: 1mg